‘Muhammed Ali’yi yere sere kroşenin sahibi öldü’

Boks tarihine geçmesini sağlayan ise, daha Muhammed Ali adını almadığı dönemlerde Cassius Clay’le olan iki maçıydı.

Ali, maç öncesinde, boksörlerin alışılmış aşağılama tarzlarıyla ”berduş, boş gezenin boş kalfası” olarak niteleyerek rakibini ne denli küçümsediğini sergilemekten geri kalmamıştı. 1963 yılında Londra’daki boks maçına Cooper Avrupa, Ali de olimpiyat şampiyonu olarak çıkmışlardı. Öylesine şiddetli bir maç olmuş ki, o dönemin gazeteleri ring kenarındaki bazı izleyicilerin üzerine boksörlerin kanlarının sıçradığından bahsediyor.

Dördüncü raundun sonlarında Cooper’ın efsanevi sol kroşesiyle yere serilen Ali’nin imdadına gong yetişmiş, koçunun stratejik hamleleriyle Ali, beşinci raundda Cooper’i teknik nakavtla yenilgiye uğratmıştı.

Times, ”sol kroşe boks tarihini değiştirmek üzereydi” yorumunda bulundu.

İkilinin bu mücadelesi, Muhammed Ali’nin Cooper’dan yediği yumruğu tarif ederken, ”öylesine şiddetliydi ki, Afrika’daki atalarım bile hissetmiştir” sözleriyle tarihe geçti.

Kraliçe tarafından ”sir” ünvanına layık görülen Cooper, 17 yıllık boks kariyeri boyunca dünya ağır siklet şampiyonu olamadı.

Gazete, boks sonrası kariyerini BBC’de spor yorumcusu olarak sürdüren Cooper’in, boksu bıraktıktan sonra Muhammed Ali’yle birbirlerine saygılı dost olduğunu aktardı.

1290810cookie-check‘Muhammed Ali’yi yere sere kroşenin sahibi öldü’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.