Murat Yetkin: Başkanlık sistemi dönüp Erdoğan ve Bahçeli’yi vurabilir

Gazeteci Murat Yetkin, DEVA Partisi lideri Ali Babacan’ın açıklamalarını değerlendirirken “Bahçeli’nin deyişiyle Türk Tipi Başkanlık sistemi dönüp Erdoğan ve Bahçeli’yi vurabilir” dedi.

Türkiye’de Cumhur İttifakı ortaklarının Haziran 2023’te yapılacağını yinelediği seçime bir buçuk yıldan az bir süre kala muhalefetin atacağı adımlar dikkatle takip ediliyor.

Gazeteci Murat Yetkin, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın son açıklamaları üzerinden yetkinreport.com adlı internet sitesinde son durumla ilgili değerlendirmelerini paylaştı.

‘ANKARA’DA PANDORA’NIN KUTUSU AÇILDI’
Babacan’ın muhalefet blokunun iktidara gelmesi halinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini değiştirmek için acele etmemesi gerektiğini söylemesinin Ankara’da Pandora’nın kutusunu açtığını belirten Yetkin, şunları kaydetti:

“Cumhur İttifakının aklına getirmek, telaffuz etmek istemediği endişesini açığa çıkardı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yeniden seçilmezse, yerine gelecek olan oyunu aynen onun koyduğu kurallarla oynamaya devam edecek.

Yani Bahçeli’nin deyişiyle Türk Tipi Başkanlık sistemi dönüp Erdoğan ve Bahçeli’yi vurabilir.

‘BABACAN’IN SÖYLEDİKLERİ AÇIK’
Babacan’ın 12 Şubat’ta altı muhalefet liderinin ilk kez bir araya geleceği görüşme öncesinde 10 Şubat’ta partisinin ‘Ekonomi ve Finans Eylem Planını’ açıklarken söyledikleri açık:

• ‘Bu kadar büyük sorunlar varken 2023’ten sonra sistemi hızla değiştirip yeni sandık koymak doğru mu düşünmek gerekir.’

• ‘Beş yılı planlanmış, ilkeleri ortaya konmuş bir koalisyon olarak konumlanabiliriz. Millete fiilen değişene kadar parlamenter sistem tarzı bir yönetimle devam edileceğini anlatabiliriz.’

Babacan’ın söyledikleri yalnızca ekonomik istikrarın yeniden sağlanması bakımından değil, siyasi manzara bakımından da gerçekçi bir zemine oturuyor.”

2583650cookie-checkMurat Yetkin: Başkanlık sistemi dönüp Erdoğan ve Bahçeli’yi vurabilir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.