Mutfak grevi yayılıyor

Geçtiğimiz hafta Calgary’deki evinde üç çocuğu ve ihmalkâr kocasını cezalandırmak için ev işlerine ara veren, böylece greve kalkışan Jessica’nın ardı sıra Kanadalı ve Amerikalı ev hanımları aynı tebdire başvuruyor.

Crazy Working Mom, (Zıvanadan Çıkmış Çalışan Anneler) adıyla anılan bir sosyal hareket otuz dokuz yaşındaki Jessica’nın evde greve başlamasıyla duyuldu ve âdeta bunu bekleyenler varmış gibi birden bire yayılmaya başladı. Facebook ve Twitter gibi sosyal medya üzerinden hızla yayılan hareket gide gide büyüyor.

American ve Kanada televizyonlarında canlı yayınla çıkan Jessica, ¨Üç kızım var ve onların sorumluluk almasını istiyorum. Ayrıca kocamın vurdumduymaz kalmasına tahammül edemiyorum. Başlattığım grev sonunda elimi hiçbir işe atmadım ve gelin görün ki evimiz çöplüğe döndü. Ben olmasam evi temizlemek akıllarına bile gelmiyordu. Bu onlara ders olsun!¨ dedi.

Jessica’nın bu isyanı ile pislik ve kokudan geçilmeyen evinde 12 yaşındaki ikiz kızları ve 10 yaşındaki diğer kızı, babalarıyla beraber el ele verip ev temizliğine kalkıştı. Lakin ne yapsalar anneleri Jessica kadar ortalığı temizleyemiyorlardı.

Öte yandan birçok muhafazakâr aile bu greve karşı çıktı. Onlara bakılırsa 12 ve 10 yaşlarındaki iki kız çocuğuna bu kadar yük çıkartmak bir anneye yakışmazdı ve ayrıca iş hayatında alınteri döküp evin geçimini kazanan evin babasına böyle bir karşılık vermek uygun değildi.

Şu günlerde yer yer ABD ve Kanada’da Jessica’ya özenip annelikten ve ev hanımlığından greve geçip vazife ihmali yapan kadınların artış göstermesi ilgiyle izleniyor.

1543370cookie-checkMutfak grevi yayılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.