Üçüncü kuşak Butto parti başında

Pakistan Halk Partisinin üst düzey yetkililerinin bir araya geldiği Naudero’dan açıklama yapan bir yetkili, 19 yaşındaki Bilavel’in partinin liderliğine, Butto’nun eşi Asıf Ali Zerdari’nin de eş başkanlığa getirildiğini belirtti.

Bu arada, liderleri Benazir Butto’nun suikasta kurban gitmesinden sonra bu sabah toplanan parti yöneticileri, 8 Ocaktaki seçimlere katılma kararı aldı.

NAVAZ ŞERİF’İN PARTİSİ BOYKOTTAN VAZGEÇİYOR

Pakistan muhalefet liderlerinden Navaz Şerif’in partisinin muhtemelen, seçimleri boykot kararından vazgeçeceği bildirildi.

Şerif’in Pakistan Müslüman Birliği-N (PML-N) partisinin sözcüsü İhsan İkbal, suikasta kurban giden eski başbakanlardan Benazir Butto’nun partisinin seçime katılma kararı almasının ardından boykot kararını gözden geçirdiklerini söyledi.

İkbal, “Muhtemelen parti katılacak… Eğer onlar Benazir Butto’nun öldürülmesinden sonra seçime katılmakta mahsur görmüyorlarsa bizim genel seçimleri boykot etmemizin anlamı yok” dedi.

SEÇİMLER ERTELENİYOR

Pakistan’da iktidardaki Pakistan Müslüman Birliği partisi, 8 Ocakta yapılması planlanan genel seçimlerin 3-4 ay ertelenebileceğini bildirdi.

Partinin basın sözcüsü Tarık Azim, hemen yapılması halinde, eski Başbakan Benazir Butto’ya düzenlenen suikast nedeniyle Butto’nun partisinin yasta olması ve bazı diğer muhalefet partilerinin seçimi boykot etmesi yüzünden seçimin güvenilirliliğini kaybedeceğini söyledi.

Azim, ülkedeki durumu göz önüne alarak seçim kampanyasını askıya aldıklarını da belirtti.
Seçimin ertelenmesi kararını, yarın toplanması beklenen seçim komisyonu verecek.
 

1164040cookie-checkÜçüncü kuşak Butto parti başında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.