“Netanyahu panikte…”

Telegraph gazetesi, dış haberler sayfalarında İsrail’de yaklaşan genel seçime yer ayırmış.

Kendisine olan desteğin azaldığının ortaya çıkmasıyla Başbakan Binyamin Netanyahu’nun seçim kampanyasında değişiklikler yapılması talimatı verdiğini aktarıyor Telegraph.

Gazetenin haberi şöyle:

“Avigdor Liberman’ın Yisrael Beiteinu partisiyle birleştikten sonra gelen bir dizi utanç verici başarısızlık ve kamuoyu yoklamasının ardından Netanyahu, Likud Partisi içindeki çekişmelere son verilmesi ve parti tabanından gelenlere daha büyük görevlerin verilmesini istedi. Haaretz gazetesinin yaptığı bir araştırmaya göre Likud, 22 Ocak’taki seçimde 34 koltuk kazanabilir. Partinin şu anda 42 koltuğu bulunmakta. Bu durumda Netanyahu yeni bir koalisyon hükümeti kurmak için aşırı sağcı ufak partilerin desteğini almak zorunda kalabilir.”

Gazete bu habere ek olarak yayınladığı başka bir haberde, Netanyahu’nun Likud partisinden milletvekili seçilme ihtimali yüksek olan Moshe Feiglin’in her bir Filistinli aileye başka bir ülkeye gitmesi için 500 bin dolar verilmesi fikrini ortaya attığını yazıyor. Gazetenin haberine göre Feiglin, paranın bu şekilde kullanılmasının füze savunma sistemlerine yatırılmasından daha mantıklı olduğunu iddia ediyor.

1369240cookie-check“Netanyahu panikte…”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.