‘Nüfus 9 milyon oldu’ sevinci…

Dünyanın en yaşlı nüfus ortalamasına sahip ülkelerinden biri olan İsveç, son yıllarda göçmenlerden kaynaklanan nüfus artışıyla ülkenin ekonomik geleceğindeki kara tablodan da kurtulmuş oldu. Gayri safi milli hasıladan emekli maaşlarına önemli bir pay ayıran ülke ekonomisinde, nüfusun gençleşmesiyle bu payın giderek artmasının önüne de geçilmiş olacak.

Mutlu haberi duyuran Sydsvenskan Gazetesi’ne göre İsveç’in nüfusu bu yılın Haziran ayı sonunda  ilk kez 9 milyon  829 bin 95’e ulaştı. İsveç doğum istatistiklerine göre, ülkede, geçen yılın ilk altı ayında  12 bin 718  doğum gerçekleşti. Bu oran, bu yılın ilk altı ayında yüzde 65’lik bir artış kaydederek 35 bin 243’e ulaştı.

GÖÇMENLERİN KATKISI

Uzmanlara göre; İsveç’in karamsar geleceğinde göçmenler kurtarıcı oldu. Nüfus artışı çoğunlukla göçmenlerden kaynaklanıyor.

Nüfus artışını teşvik eden hükümet ülkede doğurganlığı teşvik etmek amacıyla çocuk ve aile yardımlarını sürekli artırmıştı. Beş ve daha fazla çocuğa sahip ailelere,  istek durumunda ev kiraları devletçe karşılanan villa ve çocuk bakıcısı tahsis edilebiliyor.

Birkaç yıl içinde  10 Milyona yükselecek nüfusun İsveç’te büyük bir şenliklerle karşılanması bekleniyor.

 

1134340cookie-check‘Nüfus 9 milyon oldu’ sevinci…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.