İngiliz askeri ABD’li askerlere isyan etti

Irak’ta savaşmayı reddeden ilk İngiliz SAS komandosu olan Ben Griffin, Bağdat’ta üç ay görev yaptıktan sonra, üstlerine, artık ABD askerleri ile birlikte görev yapmak istemediğini bildirdi. ABD askerlerinin kullandığı onlarca yasa dışı yönteme tanık olduğunu söyleyen Griffin, yaşadılarını Sunday Telegraph’a şu sözlerle özetledi:


“Çok sayıda masum sivil, gece düzenlenen baskınlarla evlerinden alınıyor ve ABD askerlerince sorgulanıyordu. Birçoğu, ünlü Ebu Gureyb cezaevine gönderiliyor ya da ellerinde işkence görme ihtimalleri çok yüksek olan, Iraklı yetkililere teslim ediliyordu.”


Ben Griffin, sadece ABD  askerlerini değil, ülkesini de sert bir dille eleştirdi. Savaşın yasal dayanaktan yoksun olduğunu savunan Griffin, “Ben İngiliz ordusuna, Amerikan dış politikasını uygulamak üzere girmedim” dedi.


Griffin, korkak ilan edilmeyi ve askeri mahkemede yargılanarak hapse mahkum olmayı beklerken, sadece ordu ile ilişiği kesildiğini, dahası üstlerinden de övgü dolu bir tavsiye mektubu aldığını söyledi.


FOTOĞRAF: Sebati Karakurt / Bağdat

788930cookie-checkİngiliz askeri ABD’li askerlere isyan etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.