İngiliz askerlerine ‘katil’ suçlaması

Essex’deki Colchester kışlasındaki mahkeme tarafından yargılanan dört askerin, 15 yaşındaki yüzme bilmeyen Aiad Salim Hanon’u silah zoruyla kanala attıkları ve ardından da genci taşladıkları öne sürülüyor.


Gencin paniğe kapıldığını ve yüzemediğini gördükleri halde eylemlerini sürdürdükleri iddia edilen dört askerin, astım hastası olan ve yüzme bilmeyen Hanon’un yanı sıra üç genci yağmalamalara katıldıkları gerekçesiyle kanala attıkları ifade edildi. Askerlerin bu kişileri, ders vermek amacıyla kanala attıklarını öne sürdükleri bildirildi. Yüzerek kıyıya çıkmayı başaran diğer gençlerin ifadeleri davaya temel oluşturdu. Hanon’un cesedinin ise olayın ertesi günü kanalın bir başka bölümünde bulunduğu ve gencin yüzünde morluk ve şişlikler tespit edildiği kaydedildi.


Cinayetle suçlanan 39 yaşındaki yüzbaşı Carle Selman, 22 yaşındaki asker James Cooke, 22 yaşındaki asker Martin McGing ve 24 yaşındaki asker Joseph McCleary’in savunmaları savcı tarafından “davayı yanlış yönlendirmeye yönelik ifadeler” olarak nitelendi. Dava devam ediyor.

790600cookie-checkİngiliz askerlerine ‘katil’ suçlaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.