Yerel seçimlerde 30 adayımız yarışıyor

Türkiyeli göçmen adaylardan 12’si Başbakan tony Blair’in iktidar partisi Yeni İşçi Partisi, 10’u anamuhalefetteki Muhafazakarlar, 5’i Liberal Demokratlar ve 3’ü de Irak Savaşı’na karşı çıktığı için Yeni İşçi Partisi’nden atılan George Galloway’in kurduğu Respect’ten aday oldu. Geçen yerel seçimlerde 8 Türkçe konuşan toplum üyesi Londra belediyelerine meclis üyesi olarak seçilmeyi başarmıştı.


4 Mayıs Yerel Seçimleri’nde ülke çapında 44 milyonu seçmen saat 7 – 22 arasında oy kullanabilecek. Postayla da oy kullanılabildiği ülkede, oy pusulalarındaki aday listesinden 3’ü işaretlenecek.


SEÇİM PLATFORMU


İngiltere’de 350 binin üstünde olduğu tahmin edilen Türkçe konuşan toplumun seçme ve seçilme hakkını kullanması için oluşturulan Seçim Platformu yaptığı açıklamada Türkçe konuşan toplumun mutlaka sandığa gitmesi ve hangi partiden olursa olsun Türkçe isimlere oy vermesini istedi.


Seçim Platformu 2 yıl önce Türkçe konuşan topluma hizmet eden sivil toplum örgütleri, cami ve cemevi temsilcileri ile işadamlarının biraraya gelmesiyle oluşturulmuştu. Londra’da ilk kez Türkçe konuşan toplumda geniş bir kesimi biraraya getirmeye başaran Seçim Platformu yaptığı kampanyalarla 2 bin 500’e yakın seçmeni seçim kütüklerine yazdırmış ve adayları tanıtım günleri düzenlemişti.


Hackney’den Respect adayı Tekin Kartal İngiltere’de üçüncü büyük etnik toplum olmasına karşın Türkçe konuşan toplumun siyasete ilgisizliği nedeniyle parlamentoda temsil edilememesinden yakındı. Kartal, “Yerel Seçimlerde ilk kez Türkçe konuşan aday patlamasının yaşanması sevindirici” dedi.


Hackney’den Yeni İşçi Partisi adayı Muttalip Ünlüer de, İngiltere’de azınlık toplumu üyesi olarak İngiliz adaylarla eşit şartlarda yarışa başlamadıklarını belirterek “Herşeyden önce isminizin yabancı hatta Müslüman olması daha az oy almanıza neden oluyor. Toplumun sorunlarına pratik çözümler üretmek için toplum üyeleri mutlaka siyasete girip aktif görevler üslenmelidir” diye konuştu.


Bir süre önce London School of Economics’de (LSE), Türk politikacılaran katıldığı “İngiltere’deki Yerel Seçimler ve Türk Politikacıların Yeri” başlıklı bir konferans düzenlenmiş ve Türkçe konuşan toplumun en çok konut, eğitim, oturum hakkı-vize gibi göçmenlik ve işyeri lisansı sorunlarından şikayet ettiğini konusunda birleşilmişti.


ADAYLARIN İSİMLERİ
Yerel seçimlerde yarışacak adaylar şöyle:


YENİ İŞÇİ PARTİSİ: Nilgün Canver (Haringey St. Anns), Dilek Doğuş (Haringey Bruce Grove), Muttalip Ünlüer (Hackney Stoke Newington), Feryal Demirci (Hackney Lordship Lane), Deniz Oğuzkanlı (Hackney Lea Bridge), Gülay Oğuzkanlı (Hackney-De’Beauvoir), Evrim Laws (Southwark-Peckham Rye), Ayfer Orhan (Enfield-Ponders End), Yasemin Brett (Enfield-Brwes), Ahmet Karahasan (Enfield Jubilee), Ahmet Öykener (Enfield-Lower Edmonton), Alev Camızoğlu ((Enfield Southbury),


MUHAFAZAKAR PARTİ: Metin Noyan (Enfield Upper Edmonton), Adil Certel (Enfield Bowes), Sakine Ateş (Enfield Hazelbury), İbrahim Erdoğmuş (Hackney Queensbridge), Doğan Delman (Enfield Highland), Ertan Hürer (Enfield Winchmore), Kamuran Kadir (Enfield Jubilee), Alper Kurtaran (Enfield Lower Edmonton), Beyzade Beyzade (Enfield Hazelbury), Mehmet Bezginsoy (Croydon West Thomton)


LİBERAL DEMOKRATLAR: Meral Ece (Islington), Işıl Güler (Islington Holloway), Derviş Mercan (Enfield Lower Edmonton), Adil Demirci (Haringey), Sera Hülya Kentman (Lewisham)


RESPECT: Aslı Demir (Hackney), Sait Akgül (Haringey Westgreen), Tekin Kartal (Haringey St. Ann’s)  



– AZİZİYE TOPLANTISI: Seçim Platformu toplantısına katılan adaylar toplu olarak poz verdi…

790590cookie-checkYerel seçimlerde 30 adayımız yarışıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.