İngilizlerin yarısı ‘Irak’tan çekilelim!’ diyor

ICM adlı kamuoyu araştırma kurumunun Guardian gazetesi için yaptığı anketin sonuçları, halkın yüzde 41’inin ise bugün başlayacak İşçi Partisi kongresinde Irak politikasını savunmayı sürdürecek Başbakan Tony Blair’den etkilendiğini ve askerlerin ”görev tamamlanıncaya kadar” Irak’ta kalmasından yana olduğunu gösterdi.


Geçen haftalarda da Sanatçı, müzisyen, yazar ve akademisyenlerden oluşan aydınlar grubu Başbakan Tony Blair’e bir mektup vererek askerlerin, yıl sonuna kadar Irak’tan çekilmesini istemişti.


IRAK’TA İŞLER BOZULUYOR


Başbakan Blair’in Irak’ta görev tamamlanıncaya kadar kalınması yolundaki görüşüne gerekçe olarak ”İngiltere’nin güvenliğini” göstermesine rağmen, halkın yüzde 64’ü, İngiliz askerinin Irak’taki varlığının sonucu değiştirmediğine ve Irak’ta durumun giderek bozulduğuna inanıyor.


Anket sonuçları, seçmelerin yüzde 58’inin Blair’in başbakan olarak yaptığı hizmetlerden memnun olmadığını da ortaya koydu. Yüzde 39 oranındaki seçmen ise Blair’in hizmetlerinden memnun olduğunu bildirdi. Blair’in kendi partisinin seçmeninden aldığı destek ise yüzde 68 olarak belirlendi. 


ICM anketinin 23-24 Eylül tarihleri arasında 1009 yetişkinle yapılan telefon görüşmelerinden olanan bilgilere dayandırıldığı belirtildi.


İLGİLİ HABER: İngiliz aydınlardan Blair’e: Irak’tan çekil…

783940cookie-checkİngilizlerin yarısı ‘Irak’tan çekilelim!’ diyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.