İngiltere güvenliği için kukla hükümetler

İngiltere’nin ciddi pazar gazetelerinden The Sunday Telegraph, ele geçirdiğini ileri sürdüğü, gizli bir kabine yazışmasında Irak ve Afganistan’daki İngiliz askeri varlığının, İngiltere’ye yönelik terör tehdidini artırdığının kabul edildiğini yazdı.


Gazetenin haberinde; belgede İngiltere’nin gelecek 10 yılda sınırları dışında attığı her adımın, “öncelikle İngiltere’ye yönelik olanlar olmak üzere, terör tehditlerini ortadan kaldırmayı hedeflemesi gerektiği” uyarısının yer aldığı belirtildi.


Bütün İngiliz dış politikasının İngiltere’de terör tehdidinin azaltılması üzerine kurulması gerektiğine dikkat çekilen belgede, çatışma bölgelerinin sayısı ve buralardaki çatışma yoğunluğunun azaltılması için çaba harcanması, böylece terör eylemlerinin önüne geçilmesi arzusu dile getirildi.


Belgede, Irak’ta bütün kesimlerin kabul ettiği istikrarlı bir hükümetin oluşturulması, aynı şekilde Afganistan’da istikrarlı, demokratik bir hükümetin kurulması ve bütün ülke topraklarının bu hükümet tarafından kontrolünün sağlanması temennileri de yer aldı.


İsrail’in güvenli sınırlar içinde Arap komşularıyla barış içinde yaşamasının sağlanması gereğine de dikkat çekilen metinde, İran’da da halkı temsil eden, hoşgörülü bir hükümet modeli oluşturulması gerektiği vurgulandı.


Belgede, İran için yer alan temenniler arasında, bu ülkenin nükleer silahlardan uzak durması ve terörizme destek vermemesi de yer aldı.


 

795890cookie-checkİngiltere güvenliği için kukla hükümetler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.