İngiltere çocukların sırtından kalkınmış

The Independent gazetesi, İngiltere’de sanayi devriminin çocuk işçiliğinin rolüne ilişkin bir araştırmayı haberleştirmiş.

Oxford Üniversitesi’nden önde gelen iktisat tarihçisi Prof. Jane Humpries’in araştırması, çocuk işçiliğin sanayi devriminde hayati unsurlardan biri olduğunu ortaya koydu.

Humpries, 19. yüzyılın başlarında 350 bini 7 ila 10 yaşları arasında olmak üzere en az bir milyon çocuğun fabrikalarda istihdam edildiğini vurgulayarak, ”Fabrika sahipleri ucuz, uysal ve çabuk öğrenen işgücüne ihtiyaç duyuyorlardı. Bunu da şehirlerin yoksul kesimlerinde buldular” dedi.

Çocuk çalışan sayısının bir dönem toplam işgücünün yüzde 15’ini oluşturduğu saptamasının altını çizen araştırma, çocuklara herhangi bir ücret ödenmediğini, yatacak yer karşılığında ve boğaz tokluğuna çalıştırıldıklarını da ortaya koyuyor.

Independent araştırmanın akademi dünyasının İngiltere ekonomisi ve emperyal güç haline gelmesini sağlayan sanayi devrimini anlama konusunda dönüştürücü bir katkı sağlayacağına da dikkat çekiyor.

832840cookie-checkİngiltere çocukların sırtından kalkınmış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.