İngiltere’de seller 8 can aldı

Meteoroloji yetkilileri, Worcester’deki Ulusal Sel Destek Merkezinin kötü hava koşulları yüzünden ortaya çıkabilecek yeni acil durumlar için alarma geçirildiğini açıkladı.


Binlerce insanın sel yüzünden halen geçici olarak ikametlerine ayrılan yerlerde yaşadığı İngiltere’de yeni sel ve su taşkınlarının beklendiğini belirten Çevre Ajansı yetkilisi Simon Hughes, “Toprak yağmura çok doyduğu için, bundan sonra düşecek her damla sele yol açacak demektir” dedi.


Özellikle evleri akarsuların, gölet ve barajların çevresinde olan kişilerin, evlerinin tehlikede olup olmadığını sürekli kontrol etmeleri gerektiğini belirten Hughes, Worcester’daki Ulusal Sel Destek Merkezinin de durumu yakından izlediğini ve gerekirse çevre illerden sellerin meydana geldiği yerlere itfaiye ekipleri sevk edileceğini söyledi.


İngiltere’nin Yorkshire, Lincolnshire ve Derbyshire gibi bölgelerinde hafta boyunca meydana gelen sel felaketlerinde 6 kişi ölmüş, yüzlerce insan yaralanmış ve sel sularından kurtulan binlerce kişi de geçici ikametgahlara yerleştirilmişti.


 

803670cookie-checkİngiltere’de seller 8 can aldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.