Güney’deki yangına karşı Kuzey el uzattı

TAK’ın aktardığına göre; Kıbrıs Rum kesiminde, Limasol bölgesinde Çarşamba sabahı çıkan ve rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığı bildirildi.


Rum Orman Dairesi Müdürü Aristos Yoannu, yangında büyük bir çevre felaketi meydana geldiğini, “kayıpların telafisi için on yıllar, belki asırlar gerekeceğini” söyledi.


Limasol’un Sikopetra bölgesinde çıkan ve ancak 24 saatte söndürülebilen yangından birkaç saat sonra, dün öğle saatlerinde de Saitta bölgesinde Trodos-Moni ormanı yakınlarındaki çamlıkta  büyük bir yangın çıktı. Rum basında manşetlerde veya birinci sayfalarında fotoğraflı olarak yer bulan ve dün gece yarısında henüz kontrol altına alınamadığı bildirilen yangının Palendri, Aşağı Amyant ve Filagra köyleri istikametinde ilerlemekte olduğu kaydedildi ve şu ana kadar yanan alanın büyüklüğüne ilişkin bilgi verilmedi.


KKTC’NİN YARDIM ELİ


Haravgi gazetesi Başbakan Ferdi Sabit Soyer’in Rum tarafına yardım önerdiği haberini ise okurlarına şöyle aktardı:


“Sözde başbakan Ferdi Sabit Soyer, sahte devletin Kıbrıslı Rumlara; Trodos’ta başlayan yangının söndürülmesinde yardım önerdiğini söyledi. İşgal bölgelerinden bildirildiğine göre Soyer yangından duyduğu üzüntüyü diye getirdi ve ‘hiçbir siyasi çıkar gütmeden, ortak vatanın güzelliği için’ yardımda bulunmaya hazır olduğunu söyledi.”


“DOĞANIN KORUNMASI İÇİN İKİ TOPLUMLU PROGRAM”


Öte yandan Fileleftheros gazetesi de Kıbrıslı Rum  ve Kıbrıslı Türk çevrecilerin “Kıbrıs Doğasını” korumakla ilgilenen kişilerle ilgili bilgiler içerecek bir internet sitesi hazırlamak için bir araya geleceklerini yazdı.


Doğanın korunmasıyla ilgili programa Intercollege Araştırma Merkezi Çevre Araştırmaları Birimi tarafından başlandığını kaydeden gazete, söz konusu programın iki toplumlu olduğunu; programın “Toprak, Okyanus, Atmosfer ve Çevre Bilimleri Enstitüsü, Kıbrıs Türk Biyologlar Birliği ve Yeşil Eylem Birimi” işbirliğiyle UNDP-ACT programı finansmanıyla gerçekleştirileceğini kaydetti.

701050cookie-checkGüney’deki yangına karşı Kuzey el uzattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.