“İngiltere’ye dönmek için mahkemeye başvurdu”

Londra’da bir Yüksek Mahkeme yargıcının Asil Nadir’in talebini değerlendireceği bildiriliyor.

Ancak yargıcın yarınki ön duruşmada herhangi bir kefalet başvurusu hakkında karar almadan önce sadece Asil Nadir’in avukatlarının ve Ağır Dolandırıcılık Masası’nın taleplerini inceleyeceği sanılıyor.

34 milyon sterlin yolsuzluk yapmakla suçlanan Polly Peck Holding’in eski sahibi Asil Nadir, bu ay başında İngiliz Times gazetesine yaptığı açıklamada, İngiltere’de adil şartlarda yargılanabilmek için ev hapsine hatta kendisine elektronik kelepçe takılmasına bile razı olduğunu söylemişti.

İngiltere Ağır Dolandırıcılık Masası Başkanı Richard Alderman da Times’a yaptığı açıklamada, kefalet talebiyle ilgili olarak Asil Nadir’den gelecek herhangi bir ciddi öneriyi değerlendireceğini belirtmişti.

Times bu gelişmeyi, İngiliz savcıların Asil Nadir’in, hakkındaki dava sürerken kefaletle serbest bırakılmasına karşı çıkmayacaklarını duyurdukları şeklinde yorumlamıştı.

POLLY PECK 80’LERİN GÖZDE ŞİRKETİYDİ

Kıbrıslı iş adamı Asil Nadir’ın sahibi olduğu ve gıda, elektronik ve hizmet sektörlerinde de faaliyet gösteren Polly Peck Holding 1980’li yıllarda Londra Borsası’nda hızla büyümüş, şirketin bazı hissedarları yatırımlarının bin katı para kazanmışlardı.

Asil Nadir, 1990 yılında Sunday Times gazetesinin İngiltere’nin en zenginleri listesinde 36. sıradaydı. Ancak İngiltere Ağır Dolandırıcılık Masası’nın Asil Nadir’le bağlantılı bir şirketi basmasının ardından Polly Peck hisseleri hızla düşmüş, şirket de 1991’de iflas etmişti. (BBC)

FOTOĞRAF: Nadir’in kendisinden 23 yaş küçük Filistinli eşi Neriman Nurelbedri ile

1252920cookie-check“İngiltere’ye dönmek için mahkemeye başvurdu”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.