İnternet hızı ve Ajans Kıbrıs

soyutlanmaya çalışılan bir köyüz.


Kuzey Kıbrıs insanı, demokratik hoşgörüye, Avrupa değerlerine, laikliğe, uygar yaşamaya kendisini adamış bir topluluk. İnsanlık dışı Rum saldırılarına karşı Anavatan Türkiye’nin desteği ile ayakta kalabilmiş. Türkiye desteği olmasa, Rum-Yunan ikilisinin AB desteğiyle bir kaşık suda kendilerini boğacağını bilen Kıbrıs Türkleri, barış ve evrensellik ideallerinden hiç vazgeçmediler.


KKTC’de izolasyonlar altında yaşasalar da Anavatan Türkiye’den dünyaya kapıları açılıyor Kıbrıs Türkünün. Türkiye’yi gerçek bir ana gibi görüyorlar.
Başka seçenekleri de yok.


KKTC, küçük bir köy gibi olsa da içinde zengin bir kültür, zincirleri kırmak ve dünyaya açılmak çabası var. Bunlardan bir örneği de medya alanında yaşanıyor. Nüfusu 250 bin civarında olan Kıbrıs Türkleri, Yeni Volkan, Halkın Sesi, Kıbrıs, Kıbrıslı, Afrika, Güneş, Demokrat, Sözcü gibi günlük gazeteleri yaşatabiliyor. Devlet televizyonu BRT yanında, Avrasya Radyo Televizyonu ART, Kıbrıs Genç TV, Ada TV, Akdeniz TV gibi televizyon kanalları mevcut. Adada sayısız da yerel radyo bulunuyor.


KKTC insanı habere ve dünyadaki gelişmelere aç yaşıyor. Buy açlığı, zengin medya kültürü ile karşılamaya çalışıyor.


Yakın zamanda Milliyet KKTC temsilcisi ve değerli gazeteci Sefa Karahasan’ın internet sitesi, yoğun ilgi görmeye başladı. www.ajanskibris.com isimli internet sitesinde Sayın Karahasan, çok güzel bir yaparak Anavatan Türkiye’deki köşe yazarlarını ve KKTC’li gazetelerin belli başlı köşe yazarlarının makalelerini günlük olarak yayımlıyor. Ayrıca, KKTC ve Kıbrıs sorunu ile ilgili bilgi edinmek isteyenler için tarafsız, doyurucu haberler ve yorumlar da veriyor. Safa Karahasan’a bu güzel çalışması için teşekkür etmek gerekiyor.


Kıbrıs Türkleri, zincirlerini internet ve medya aracılığıyla kırmaya çalışıyor. Bu izole edilmişlikten kurtulma mücadelelerinde Anavatandaki kardeşlerini yanlarında görmek istiyorlar.


Kıbrıs Türkleri, KKTC haberleri ve Kıbrıs sorunu konusunda bilgi edinmek isteyenleri, www.ajanskibris.com internet sitesini okumaya davet ediyorum.

711580cookie-checkİnternet hızı ve Ajans Kıbrıs

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.