İnternet medyası mı? Gazeteler mi?

İnternet medyasının giderek önem kazanması, gazete okurlarının internet medyasına artan biçimde yönelmesi, yazılı basında ciddi kaygılara neden olmaya başladı.


Gazete okurları koşullar elverip bilgisayar edinme olanaklarını artırdıkça, medyada interneti seçmeleri doğal bir gelişmedir.. Teknolojinin sunduğu kolaylıkların, okuru elektronik basına yöneltmede ciddi rol oynadığı tartışılmaz…


Öbür yandan… İnternet medyasında, genellikle haber ve yorumların özgürce yapılıyor olması; okura, yazılanların ve yorumların, doğru ve güvenilir olduğu, çıkar beklentisine dayalı olmadığı inancını daha fazla vermekte.


Çünkü, yapmış olduğu işlev önemli olmasına karşın, (zira internet dünyaya açılan bir pencere), internet medyasında; iş ve ihale peşinde koşan, büyük çıkarlar ve rantlar sağlamak amacına yönelik genel basındaki bilinen işadamı kimliğinde ki gazete patronu çabaları, ( bugünkü koşullarda) söz konusu değil. Tabi… İstisnalar kaideyi bozmaz…


Yakın geçmişte adı “basın” olan, bugünkü tanımıyla “medya” diye söylenen, günümüz gazete ve televizyonları; yeni isim altında start alırken, eskinin tanığı olduğumuz basının ahlaki normlarından çok uzaklaştı…


Baskı ve iletişim tekniği hızlı bir gelişme gösterirken, basında ki ahlaki bozulmada ayni hızda gelişimini gösterdi. Ne yazı ki, günümüzde hızını kesmeden hala yoluna devam etmekte…


Büyük medya ya da genel medyanın 20- 30- 40… bin dolarlık aylıklı saygıdeğer KALEM EFENDİLERİ, internet medyasında hiç mi hiç hoşlanmıyorlar.


Çünkü…
“Türkiye de bugüne dek medya hariç her kişinin, her kurumun haberleri yapılıyordu… Medyaya kimse dokunamıyor, kimse bu muhterem kitlenin yaptıklarını kamuoyuna anlatamıyordu.
Yaptıkları rezillikleri, aldıkları paraları, kullandıkları arabaları ve çıktıkları sevgilileri internet medyasında yer alınca işin rengi değişti…”


Yukarıdaki değerlendirme bir internet yöneticisi ve yazarına ait. Son Sayfa com. Sitesi’nde Süleyman Özışık’ın 25 Ekim 2005 tarihli yazısından bir bölüm.



Genel ve yerel medyada dokunulmaz gazete ve televizyonlar, “KALEM EFENİLERİ”  ve de “EFENDİ GAZETE PATRONLARI” var!..


Genel medyanın kalem efendisi yeri doldurulamaz(!) patron güdümlü, dolar zengini genel yayın yönetmenleri ve köşe yazarları ile yerel medyanın patronlarına ve bölge ya da illerinin siyasi erklerine “KURŞUN ASKERLİK” yapan kalem efendilerinin tahtları artık sallanmakta ve gizli tutmaya çalıştıkları her türlü “İNSANİ ÇİRKİNLİKLERİ” internet medyası tarafından ortaya dökülmektedir.


Yerel medyada… Bir ilin sayılı 2-3 gazete ve televizyonunda siyasi erklere, sermaye babalarına güdümlü olmadığından, o ilin yerel medya patronları tarafından mevcut 2 ya da 3 gazete ve televizyonda yazması, program yapması engellenen, dürüst, namuslu gerçek köşe yazarları, bugün internet medyası sayesinde, çıkarcı patronların oyununu bozmayı ve halka internet sayfalarından seslerini gürül gürül duyurmayı başarabilmektedirler…


Bunun somut örneği;  şu anda yazısını okumakta olduğunuz ve İstanbul’a yakın büyük bir şehrin yerel medyasında yıllarca eli kalem tutmuş ve televizyon açık oturum programları yönetmiş olan ancak patron hegemonyasına boyun eğmediğinden, onurlu kalmayı seçip, o ilin yerel medyasından yolunu ayırmış olan naçiz yazarınızdır.


Görün bakın…  Çok uzak değil, internet medyası sayesinde genelde ve yerelde çıkarcı,güdümlü ve rezil gazete patronlarının ve satılmış köşe yazarlarının bir bir sonu gelecek ve ipliği pazara çıkacaktır…


İntrenet medyasını izleyebilme şansı olan okurların çoğu, biliniyor ki, artık yazılı basın okuru olma alışkanlıklarını terk etmektedirler.


Neden? Çünkü internette geniş okuma olanağına sahipler, hem de güdümlü gazete ve köşe yazarlarının rezil yazılarını okuma işkencesinden kendilerini soyutlamış oluyorlar.


Burada bir ayrıntı getirelim;


Genel ve yerel basının tamamı güdümlüdür, yazarları satılmıştır iddiasında kesinlikle bulunmadığımızı, namuslu, şerefli ve bugünün medyasının onur cephesini oluşturan saygıdeğer meslektaşlarımızın varlığının halkımız için bir talih olduğunu belirtmeyi görev biliriz..


BURHAN ÖZBEY
[email protected]

683880cookie-checkİnternet medyası mı? Gazeteler mi?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.