Çok az yakıtla çok uzaklara

Guinness Dünya Rekoruna adını yazdırmayı başaran çift, 17 Ocak 2006’da başlattıkları yolculuklarını 4 kıtayı aşarak 25 farklı ülkeyi ziyaret ederek 4 Nisan’da Londra’da  sonuçlandırdı.


Shell Petrol’ün yeni ürünü olan ‘Fuel Economy Formula’ isimli yakıt ile dünya turunu tamamlayan John ve Helen Taylor unutulmaz bir yolculuk yaptıklarını ifade ederek,
çok uzaklara çok az yakıt kullanarak gittiklerini vurguladılar.


Yolculuğun Jhon için en gözde olan bölümü Pakistan, Helen için de Avustralya olmuş. Türkiye’den geçmemiş olduklarına üzüntü duyduklarını ifade eden Taylor’lar Kuş gribi tehlikesi nedeniyle Türkiye’den geçmeden dünya turuna devam etmişler.


Uzun süredir bu ekonomik yakıtın gerçek olması üzerine çalışmalar yaptıklarını belirten Shell Petrol yetkililerinden Roger Cracknell, ‘bu yolculuk labaratuvarda yaptığımız araştırmaları gerçeğe dönüştürdü. Taylor çiftinin yardımı ile Fuel Economy Formula’nın mükemmelliğini ispatlamış olduk. Taylor çifti ve yeni yakıtımız ile gurur duyuyoruz’ dedi.


Shell Petrol yetkilileri, bugün aldığı bu başarılı sonucun ardından yeni yakıtın dağıtım ve tanıtım çalışmalarına ‘start’ vermiş oldu. Shell petrol adına konuşan Nick Allen, Taylor çiftinin önderliğinde, hangi ülkede olursa olsun ne tür araba kullanıyorlarsa kullansınlar tüm dünyadaki sürücülerin verim oranı çok daha yüksek olan Fuel Economy Formula sayesinde yeni rekorlar kırılabileceğini söyledi.


Guinness Rekorunun kırılması için gerekli olgular


Uzaklık: 28,970 km (18,000 mil dünya etrafında , tek bir yönde gidiş)
Depo doldurma sayısı: 24 defa depo dolduruldu
Kullanılan petrol: 1303 litre, (287 gallons Avrupa ölçüsü)
Litre başına alınan Ortalama uzaklık: litre başına 22.2 km
Max ve Minimum hız: 25 den 100 km per hour (saat başı) hava şartlarına bağlı olarak değişiyor
Sürüş: yüzde 50 Jhon, yüzde 50 Helen
Most Fuel efficient Drive:  El Paso, Texas to Houston, Texas : 1216 km in 48.31litres of fuel. Averaged 25.17 km per litre or 3.97 litres per 100km

789770cookie-checkÇok az yakıtla çok uzaklara

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.