Olmert-Abbas görüşmesinde Kudüs yok

Olmert’in Kudüs’teki ikametgahında gerçekleştirilen ve nihai görüşme heyetleri başkanları İsrail Başbakan yardımcısı Tzipi Livni ile Ahmed Kurey’in de katıldığı toplantılarda, Abbas’ın daha önce Kudüs konusunun görüşmelerin en sonuna ertelenmemesi gerektiği yolundaki açıklamalarına rağmen, iki liderin Kudüs’ün durumunu ele almadıkları bildirildi.

İsrailli bir yetkili, Olmert ve Abbas’ın barış görüşmeleri hızlandırma konusunda mutabık kaldıklarını bildirdi. Başbakanlık Sözcüsü Mark Regev, “İsrail’in tüm temel konuların tartışılmasına açık” olduğunu söyledi, görüşmecilerin hemen hemen her gün bir araya geleceklerini kaydetti.

Regev, Olmert’in, “Kudüs konusunun, Filistin devleti ile ilgili görüşmelerin sonuna bırakılması yolunda İsrail tarafından yapılan teklifi, Abbas’ın kabul ettiğini” daha önce net bir bir şekilde açıkladığını hatırlattı. Filistinliler’in Abbas’ın böyle bir taahhütte bulunmadığı beyanlarının hatırlatılması üzerine de İsrail Başbakanının fikrini değiştirip değiştirmediği hususunu açıklamayı reddetti.

Görüşmelerle ilgili bir kaynak da Kudüs konusunun tartışmalarda gündeme gelmediğini belirtti.

Filistinli Başmüzakereci Saib Erekat da Ramallah’ta yaptığı açıklamada, Abbas ve Olmert’in, herhangi bir anlaşmaya varmaksızın konuları gözden geçirdiğini belirtti, iki hafta içinde yeniden görüşeceklerini kaydetti.

Erekat, Abbas’ın ayrıca Gazze Şeridi’ndeki İsrail ablukasıyla ilgili endişelerini dile getirdiğini ve Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını istediğini gündeme getirdiğini de bildirdi.

1167120cookie-checkOlmert-Abbas görüşmesinde Kudüs yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.