‘Operasyonun bedeli neyse karşılanır’

Erdoğan, Marmara İlahiyat Vakfı Camisi çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, ”Olası bir sınır ötesi operasyonunun dış dünyada özellikle ABD ve AB’den tepki çekeceği söyleniyor” sözleri üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:


”Bu yola girdikten sonra artık onun hesabı yapılmıştır, faturası bedeli ne olursa olsun, bu bedel de karşılanır. O kararı vermeden önce enine boyuna zaten tartışılacaktır. Yapılacak olan iş budur. Bunun bir çok artısı eksisi vardır. Böyle bir kararı zaten verenler de bunun muhakkak değerlendirmesini yapacaklardır. Ama bu karar verilirken, burada ülkemizin menfaati esastır. Bizim, Irak’ın üzerinde, Irak’ın siyasi birliği, beraberliği, toprak bütünlüğü içerisinde Irak’ın merkezi yönetimi ile alakalı herhangi bir hesabımız, yaptırım düşüncemiz söz konusu değildir.”


Erdoğan, Türkiye’nin üçlü mekanizmada hassasiyetle görev yaptığını, Irak merkezi yönetimi ile görüşmeleri olduğunu dile getirerek, hatta Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile bir mutabakat metnine de birlikte imza attıklarını hatırlattı.


Ardından güvenlik konularını içeren bir anlaşmayı İçişleri Bakanlığının karşılıklı olarak imzaladığını belirten Erdoğan, bunun henüz Irak Parlamentosundan geçmediğini ve geçmediği sürece de geçerliliği bulunmadığını vurguladı.


Başbakan Erdoğan, ”İki hafta içinde 30 şehidimiz var. Bunlara bizim kalkıp da ilanihaye katlanmamız mümkün değil. Eğer komşuda terör besleniyorsa, orada da terör konuşlanmışsa, eğitimini, her şeyini orada alıyorsa, buna karşı tabii ki onlar bir şey yapmıyorsa, bizim yapacağımız bir şeylerin olması lazım” diye konuştu.


Erdoğan, bir soru üzerine, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy’un geri çekilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.


TEZKERE MUHTEMELEN HAFTA BAŞI TBMM’DE


Zonguldak Valiliğince düzenlenen bayramlaşma programına katılan TBMM Başkanı Köksal Toptan, AA muhabirinin sorusu üzerine şöyle dedi:


”Tezkerenin içeriği belli değil, TBMM’ye henüz gelmedi. Hükümet, üzerinde çalışıyor, muhtemelen hafta başı TBMM’ye gelir. Bugün Şırnak’ta bir şehidimiz daha var. Olaylar durmuyor. Uzman çavuş şehit oldu. O nedenle Hükümet olay üzerinde hassasiyetle duruyor. TBMM de üzerine düşeni yapacaktır.”



 

1049140cookie-check‘Operasyonun bedeli neyse karşılanır’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.