Org. Doğan ve Korg. Alan’a tutuklama

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesinde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarınca sorgulanan emekli Orgeneral Doğan ile emekli Korgeneral Alan, sevk edildikleri İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.
Mahkeme, emekli Orgeneral Doğan ile emekli Korgeneral Alan’ın tutuklanmasına karar verdi.

Bu arada, muvazzaf subaylarla birlikte adliyeye getirilen ve sivil memur olduğu belirtilen bir kadın, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

DOĞAN VE ALAN CEZAEVİNDE

Emekli Orgeneral Doğan ile emekli Korgeneral Alan, haklarındaki tutuklama kararının ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sivil plakalı bir midibüsle Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesinden Metris Cezaevine götürüldü.

Doğan ile Alan’ın araca bindirilmesi sırasında, adliye kapısı önünde bekleyen yakınlarının alkışladığı görüldü.

Emekli Orgeneral Doğan’ın avukatı Celal Ülgen, gazetecilere yaptığı açıklamada, ”yoğun bir hukuk uğraşısından sonra Çetin Doğan ve Engin Alan’ın tutuklanmasına karar verildiğini” söyledi.

Ülgen, ”Demokratik çabamızla mücadelemizle tüm halkın demokrasiye olan sevdasıyla Türkiye mutlaka aydınlık günlere ulaşacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

”Doğan’ın sorguda ne dediği” yönündeki soruyu da Ülgen, ”Ne savcılıkta, ne de sorgu sırasında kendisine karşı somut bir suçlama, yalnız Çetin Doğan’a değil, Engin Alan arkadaşımıza, komutanımıza karşı da somut bir suçlama yok. ‘Siz şunu dediniz, siz şunu yaptınız’ yok. Sadece ve sadece ‘falan şunu, filan bunu demişti’ gibi laflar var” diye yanıtladı.
Sorguda 100’den fazla sorudan yaklaşık 60’ının sorulduğunu bildiren Ülgen, Çetin Doğan’ın tutuklandığını öğrendiğinde, ”Mücadele şimdi başladı” dediğini ifade etti.

OPERASYONDA YENİ DALGA

Bu arada, soruşturma kapsamında 13 ilde düzenlenen yeni operasyonda aralarında bir ilin jandarma komutanının da bulunduğu 17 muvazzaf subay ve astsubay ile bir emekli askeri personel gözaltına alındı.

İlk operasyonda gözaltına alınanların emniyette ve adliyede verdikleri ifadeler doğrultusunda 13 ilde yeni bir operasyon gerçekleştirildi.

FIRTINA, ÖRNEK VE SAYGUN SERBEST

Soruşturma kapsamında ilk operasyonda gözaltına alınanlardan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Org. Fırtına ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Ora. Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Org.Saygun, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

TOPLAM 33 ASKER TUTUKLANDI

Bu arada, mahkemeye sevk edilen Tümamiral Semih Çetin, Tuğamiral Turgay Erdağ ve eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Araştırmalar ve Etüt Merkezi Başkanı emekli Tuğgeneral Süha Tanyeli ile birlikte 7 muvazzaf subay ile 1 emekli albay tutuklandı.

Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcılarınca sorgulanan Tümamiral Çetin, Tuğamiral Erdağ ve emekli Tuğgeneral Tanyeli, sevk edildikleri İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Böylece, soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 48 kişiden, 33 muvazzaf ve emekli asker tutuklanmış oldu.

1235450cookie-checkOrg. Doğan ve Korg. Alan’a tutuklama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.