Pakistan’dan ABD’ye nazik uyarı

Aziz, Bush ile Beyaz Saray’da yaklaşık 2 saat süren görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, spesifik konularda olmasa da müttefikler arasında daha iyi iletişimin gerekli olduğu konusunda Bush ile mutabık kaldıklarını belirtti.
Pakistan’daki Amerikan saldırısıyla ilgili konuyu temsilcilerine bıraktıklarını ifade eden Aziz, ABD, Afganistan ve Pakistan’dan yetkililerin gelecek birkaç gün içinde bu konuyu görüşeceğini kaydetti.

Aziz, terörle mücadele ve barışçı bir ortam yaratma konusundaki amaçları ortak olduğu için, bu tür konularda daha iyi koordinasyon ve iletişimin gerekliliği konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.

Görüşmeden sonraki açıklamasında saldırı konusuna değinmeyen Bush ise Pakistan ile ABD arasındaki ilişkinin hayati olduğunu ifade etti.

Bush, Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref ve Başbakan Aziz’e çeşitli konularda ABD ile birlikte çalıştıkları için teşekkür etti.

ABD, 13 Ocak’ta Pakistan’ın Bajur bölgesindeki Damadola köyüne hava saldırısı düzenlemişti. ABD’nin, El Kaide’nin ikinci adamı olduğu belirtilen Eymen El Zevahiri’yi hedef aldığını söylediği hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 18 kişi ölmüştü.

FOTOĞRAF: ABD saldırısı sonrasında Pakistan’da bir köy

1122530cookie-checkPakistan’dan ABD’ye nazik uyarı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.