Panama Kanalı, Alibeyköy deresine benzedi

Bu nedenle uluslararası denizlere açılmak için karşılıklı olarak okyanuslarda bekleyen gemiler Panama Kanalı’ndan geçemedi. Yüzlerce şilep, tanker, kargo gemisinin kanalın iki ucunda beklediği bildiriliyor.

Panama Kanalı Uluslararası Yönetim Kurul Başkanı Fernando Lemos, basına verdiği açıklamada, yağışların günlerce sürdüğünü ve sonunda kanalın tahliye sistemine karşılık yine de taştığını söyledi.

Yaklaşık olarak 70 kilometre uzunluğundaki kanalın 1989’da ABD’nin Panama’yı işgali sırasında bir kez kapandığı, bu olay dışında tarihinde hiç ulaşıma kapanmadığı da bildirildi. Haberin yayılması ardından Panama Kanalı’yla bağlantılı iş yapan kartel ve şirketlerin hisse senetlerinde düşme yaşanırken, özellikle petrol nakliyesi yapan tankerlerin gecikmesi nedeniyle akaryakıt fiyatlarının bir ölçüde artacağına ekonomistler dikkat çekti. İstanbul’da sık sık taşan Alibeyköy deresine benzemiş olan Panama Kanalı’nın işlerine ABD tarafından sık sık karışılıyor. Eski Başkanlardan G.Bush zamanında, ülkeye ve kanala yapılan askerî harekat ve ABD işgali de bu vesileyle bir kez daha hatırlandı.

1516360cookie-checkPanama Kanalı, Alibeyköy deresine benzedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.