Papa üç dil konuşacak

kili görüşmelerde duruma göre bu dillerden birini kullanacak olan Papa’nın, muhtelif televizyonlarca canlı yayımlanacak konuşmalarının hangi dillerde yapılacağı da belirlendi.


Vatikan’daki kaynaklardan derlenen bilgilere göre, Papa 16. Benediktus, 28 kasım salı günü Diyanet İşleri Başkanlığını ziyareti sırasında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu ile birlikte 17.00 civarında basına hitaben yapacağı konuşmada İngilizceyi kullanacak. 


16. Benediktus, aynı günün akşamında Ankara’daki Vatikan Büyükelçiliğinde diplomatik temsilcilere hitap edeceği konuşmasında ise iki lisanı birden kullanacak. Papa, diplomatik temsilcilere yapacağı konuşmanın bir bölümünde İngilizceyi, diğer bölümünde ise Fransızcayı tercih edecek.


16. Benediktus, 29 kasım çarşamba günü Efes’te Meryem Ana Evini ziyareti sırasında ise İtalyanca konuşacak. Papa 16. Benediktus, 29 kasımda ve 30 kasım perşembe günü Fener Rum Patrikhanesiyle görüşmeler çerçevesinde yapacağı konuşmalarda ise İngilizceyi kullanacak. Patrik ve Papa’nın yayımlayacağı ortak deklarasyon da İngilizce olacak. 


Papa, İstanbul’da Ermeni Patriği II. Mesrop’la görüşmesi sırasında da İngilizceyi yeğleyecek. Papa, İstanbul’dan ayrılacağı tarih olan 1 aralık cuma sabahında İstanbul’daki Saint Espirit Katedralinde Katolik cemaati için düzenleyeceği ayinde ise Fransızca olarak konuşacak. 


Öte yandan Vatikan Basın Bürosunun Papa’nın Türkiye’de yapacağı konuşma metinlerinin Türkçe çevirilerini de hazırlamakta olduğu öğrenildi. Vatikan’ın, Türkçe tercümeleri denetim altında tutabilme amacıyla bu şekilde bir önleme başvurmuş olabileceği belirtiliyor.

1035960cookie-checkPapa üç dil konuşacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.