Papa, Lübnan ve Gazze’de ateşkes istedi

Papa 16. Benediktus, Vatikan’da Aziz Petrus Meydanı’nda, bugünkü Angelus duasına katılmak için gelen Katoliklere hitaben yaptığı konuşmada, Lübnan’da iç savaşa neden olabilecek çatışmaların durması ve Gazze’deki sorunun barışçıl biçimde çözülmesi dileğinde bulundu.

Papa 16. Benediktus, Lübnan’da şiddetin yeniden tırmanma eğiliminde olduğuna değinerek, şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz günlerde şiddet, Lübnan’ı yine kana bulamaya başladı. Kendi siyasi görüşünü destekleme amacıyla bu yola başvurulması kabul edilemez. Oradaki değerli halk adına büyük acı içerisindeyim. Lübnanlıların büyük bölümünün, her türlü umudu yitirme duygusu içerisinde olduklarının, yaşananlar nedeniyle ne yapacaklarını bilemez halde bulunduklarının bilincindeyim.”

Papa, Lübnan’daki olaylara, bu ülkedeki Katolik yetkililerden Kardinal Nasrullah Pierre Sfeyr ile aynı perspektiften baktığını belirterek, şunları kaydetti:

“Kardinal Nasrullah Pierre Sfeyr’in iç savaş niteliğindeki bu çatışmaları eleştiren sözlerini aynen benimsiyorum. Kendisi ve diğer dini yetkililerle birlikte ben de Lübnanlıların yurtlarını ortak bir eve dönüştürmek için beraberce gayret göstermeleri, kendi ülkelerinin iyiliği için çalışmaları ve engelleyici
bencil tutumları aşabilmeleri için Tanrı’dan yardım diliyorum. Lübnanlı Hristiyanlara, muhtelif cemaatler arasında gerçek bir diyaloğun öncüleri olmaları için çağrıda bulunurken, Lübnan’da Meryem Anamızın herkesi korumasını niyaz ediyorum.”

Papa 16. Benediktus, Gazze’deki gerilim konusunda ise, “Gazze Şeridi’ndeki şiddetin de bir an önce durmasını diliyorum. Oradaki tüm halka, anlaşmazlık ve gerilimin barışçıl yollarla çözülmesi, herkesin iyiliği için beraberce çalışma arzusunun baskın çıkması için, manen ve dualarımla kendilerinin yanında olduğumu da belirtmek istiyorum” dedi.

1145240cookie-checkPapa, Lübnan ve Gazze’de ateşkes istedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.