İngiltere’de hapisanede sıra planı

Söz konusu planın bizzat İçişleri Bakanı John Reid tarafından hazırlandığını duyuran The Independent on Sunday gazetesi, mahkumların hapishaneye girmek için sıraya sokulmasının ülkede büyük tartışmalar yaratacağı yorumuna yer verdi.


İngiltere’de geçen hafta, hapishanelerin tümüyle dolduğu ve Reid’in yargıçlara “çok tehlikeli ve üst üste suç işleyenler haricindekilere mümkün olduğu kadar hapis cezası vermemeye gayret edin” şeklinde genelge gönderdiği ortaya çıkmıştı.


Reid’in hapishaneler için, hastanelerdeki ameliyat sırası gibi sıra uygulaması yapmaya kalkmasının hükümetin içinde bulunduğu çaresizliği gösterdiğini öne süren Muhafazakar Parti “gölge içişleri bakanı” David Davis, “Bu durum İşçi Partisi’nin suçu önleme politikalarının iflasının göstergesidir” dedi.


Davis, İşçi Partisi hükümetleri döneminde İngiltere’de ceza sisteminin suçluların rehabilitasyonunda kullanılmasına olanak bırakılmadığını da ileri sürdü.


FOTOĞRAF: İçişleri Bakanı John Reid


AÇIK GAZETE: Margaret Thatcher döneminde sosyal yatırımların kesilmesiyle günümüzde yaşanan hastanelerdeki sıranın hapisanelerde de yaşanacağı kimsenin aklına gelmemişti…

798800cookie-checkİngiltere’de hapisanede sıra planı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.