ABD’li sanatçıların savaş karşıtı gösterisi

Uzun yıllar önce Vietnam savaşına karşı düzenlenen gösterilerde aktif rol almasıyla ün kazanan sinema oyuncusu Jane Fonda, 34 sene aradan sonra ilk defa Washington’daki savaş karşıtı protestoya katılarak, “Sessiz kalmak artık bir seçenek değil” dedi.

Aktör Sean Penn de ABD Kongresi’nin, Irak savaşını durdurma yönünde etkili önlemler almaması durumunda 2008 seçimlerinde halk tarafından cezalandırılacağını söyledi. Mitingde, sinema oyuncuları Susan Sarandon ve Tim Robbins de yer aldı.

Washington’daki gösteriye silahlı kuvvetlerin bazı muvazzaf mensupları da sivil kıyafetle katıldı. Hava Kuvvetlerinde istihbarat alanında uzman çavuş olarak görev yapan 26 yaşındaki Tassi McKee, yurtseverlik duygularıyla silahlı kuvvetlere katıldığını, ancak Irak’ta görev yaptıktan sonra “söylenen yalanları anladığını” anlattı.

Gösteride yer alan Demokrat Partili milletvekili ve Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi Başkanı John Conyers, Kongre’nin Irak savaşı ödeneğini kesebileceği yönünde Bush’u uyardı.

ABD’nin en batısındaki California eyaletinde de San Francisco, Los Angeles ve Sacramento kentlerinde, daha küçük boyutlu olarak, savaşı protesto gösterileri düzenlendi.

1145250cookie-checkABD’li sanatçıların savaş karşıtı gösterisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.