Papa’dan Türkler’e teşekkür

Papa, bugün Angelus duası nedeniyle Vatikan’daki Aziz Petrus Meydanı’na kendisini dinlemeye gelen Katoliklere hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye seyahatine de değindi.


16’ncı Benedikt, seyahati sırasında kendisine dualarıyla destek veren Hristiyanlara teşekkür ederken, Türkiye ziyaretinin Hristiyan kiliseleri arasında daha fazla yakınlaşmaya, ayrıca Müslümanlarla diyaloğa vesile olabileceğine dikkati çekti.


Papa, çarşamba günü Vatikan’da yapılacak genel kabul merasiminde de Türkiye seyahatine değineceğini belirterek, şöyle konuştu:


“Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye yaptığım dinsel ziyaretle ilgili olarak, bir kez daha sizlerle birlikte Rabbimize şükretmek istiyorum: O seyahatte, tüm Hristiyanların dualarının bana yoldaş ve refakatçi olduğunu duyumsadım. Hepinize nazik teşekkürlerimi sunuyorum. Önümüzdeki çarşamba, genel kabul merasiminde o unutulmaz ruhani ve irşat deneyiminden daha ayrıntılı biçimde konuşma olanağım olacaktır.”


Seyahatinin düzenlenmesine katkıda bulunanlara ve Türk makamlarına da teşekkür eden Papa, bu konudaki duygularını ise şu sözlerle dile getirdi:


“Bu vesileyle, seyahatimi organize etmiş olanların tümüne ve de bunun barışçıl ve semereli geçmesine muhtelif biçimlerde katkıda bulunmuş herkese yeniden şükranlarımı sunuyorum. Beni geleneksel konukseverlik ruhuna yaraşır biçimde karşılamış olan Türk yetkililere ve dost Türk halkını da bu çerçevede anmak istiyorum.”


Papa 16’ncı Benedikt, Katolik Kilisesi’nin bu pazardan itibaren, İsa’nın yeryüzüne yeniden gelişini simgeleyen Adventus Yortusunu kutlamaya başlayacağını da anımsattı.


Papa 16’ncı Benedikt, İzmir ve İstanbul’da bir araya gelme olanağı bulduğu Katolikler hakkında ise şöyle konuştu:


“Özellikle de Türkiye topraklarında yaşamakta olan Katolik cemaatini sevgiyle anmak istiyorum. Bu pazarla birlikte Adventus Yortusuna girerken, orada hiç de kolay olmayan koşullarda yaşayan kardeşlerimiz ve bacılarımızla seyahat vesilesiyle buluşma ve ayin yapma olanağı bulmuş olduğumu da belirtmek isterim. Onlar, muhtelif uyruklardan oluşan, heyecanları ve imanlarıysa güçlü olan küçük bir sürü konumundalar. Adventus deneyimini de güçlü bir biçimde umut içerisinde yaşıyorlar.”


Papa, Noel öncesinde kutlanan Adventus Yortusunun, “tüm Hristiyanların yüreğine neşe, esenlik ve barış” getirmesini dilediğini de sözlerine ekledi.


 

1036410cookie-checkPapa’dan Türkler’e teşekkür

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.