Patlama sanığı 4 kişi yakalandı

Cerrah, yakalananların bölücü terör örgütüne mensup olduğunu açıkladı. Yakalanan kadının yaşı küçük olduğu için daha önce adli makamlara sevk edilerek tutuklandığını belirten Cerrah, diğer 3 kişinin de bugün adliyeye gönderildiğini söyledi.


Bu kişilerin kaldığı yerlerde yapılan aramalarda 1 kilo 800 gram plastik patlayıcı, elektrikli fünyeler, elektronik devre düzeneği ve uzaktan kumandalı devre düzeneğinin ele geçirildiğini kaydeden Cerrah, terör örgütlerine karşı mücadelenin süreceğini vurguladı.


Cerrah, Zeytinburnu’nda dün meydana gelen patlamaya ilişkin de ”Olay yerinde yapılan inceleme neticesinde patlayıcı düzeneği imal etmeye çalışırken patlamalar gerçekleştiği ve bölücü terör örgütüne mensup 2 kişinin olay yerinde öldüğü tespit edildi” bilgisini verdi.
 
“TERÖR KONUSUNDA AYNI TARAFTAYIZ”


Öte yandan Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, tahterevallinin bir tarafında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bir tarafına da hükümet oturtulmak suretiyle değerlendirme yapılmaya çalışıldığını belirterek, terör konusunda herkesin aynı tarafta olduğunu söyledi.


Terörün Türkiye açısından her zaman öncelikli bir mesele olduğunu belirten Çiçek, ”Biz, terör konusunda devlet olarak da hükümet olarak da kararlıyız. Alınacak tedbir neyse bugüne kadar aldık, almaya da devam edeceğiz. Kurumlar arası çekişme, devletin kurumu böyle, diğeri şöyle düşünüyor gibi yanlış bir kanaate de kimse kapılmasın. Tek yürek tek ses söz konusudur” dedi.

1023390cookie-checkPatlama sanığı 4 kişi yakalandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.