Patlamaları sağır sultan bile duydu

Türkiye’deki patlamalar ve orman yangınları bütün batı basınında olduğu gibi Avusturya ve İsviçre basınında da geniş yankı yaptı.

TEHDİTİ YAYINLADI…

Avusturya’ nın ulusal basının 29 Agustos sayılarında hemen hepsi istisnasız Marmaris ve Antalya’daki bombalamalarını manşetlerinden duyurdu. 

Hıristiyan demokrat ve hükümet yanlısı, işveren çevresinin sesi olan en ciddi gazetelerinden Die Presse Türkiye’deki bombalama olaylarını ayrıntılı olarak işledi.

Gazete Türkiye turizminin kuş gribi ve karikatür krizinden sonra en çok bombalama olayınden etkileneceği ve sektördeki 3 milyon çalışanın da işini kaybetme riskiyle karşılaşabileceğini yazdı.

Avusturya’dan Türkiye’ ye tatile gitmek isteyenlerin sayısında yüzde yirmi dokuz oranında gerileme olduğunu da belirten gazete, 2003’den bu yana Türkiye’de şiddet ve bombalama olaylarının listesini birinci sayfadan okuyucusuna duyurdu.

Gazete, son olayları PKK’nın “Kürdistan Özgürlük Şahinleri” kanadının üslendiğini vurgulayarak bombacıların “Türkiye’de hiç birşeyin eskisi gibi olmayacaktır” tehditini de birinci sayfadan okuyucusuna duyurdu.

Gazetenin arka sayfalarında da “Türkiye’ nin bir terör sorunu olduğunu, bu teröründe esas itibariyle Türk turizmini çökertmek için turizm bölgelerini hedef aldığını” belirten bir de yoruma yer verdi.

İSVİÇRE BASINI: TÜRK POLİSİ ÖNLEDİ

İsviçre basını da patlama ve yangın olaylarını aktarırken Türk polisinin başarılı operasyonları sonucunda diğer patlama olaylarını engellediğini duyurdu.
  
İsviçre’nin ulusal gazetesi Tages Anzeiger, İzmir’de yapılan bir aramada olaylarla ilgisi olduğu sanılan yasadışı PKK örgütünden bir üyenin tutuklandığını belirterek  PKK’nın geçen yıllarda da turistlerin yoğun olduğu bölgelerde terör olaylarına başvurduğu belirtildi.
 

1135410cookie-checkPatlamaları sağır sultan bile duydu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.