Türkiye atamadan memnun

Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin, PKK ile mücadelede yeni oluşturduğu özel temsilcilik görevine, eski genelkurmay başkan yardımcısı ve eski NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı emekli Orgeneral Ralston’u atamasından memnuniyet duyduğunu bildirdi.


Bakanlık’tan yapılan açıklamada, Kuzey Irak’tan kaynaklanan PKK terör tehdidinin sona erdirilmesi amacıyla, Türkiye, ABD ve Irak hükümeti arasında sürdürülen işbirliği çabalarının ABD içindeki koordinasyonunu sağlamak üzere yapılan bu görevlendirmenin, ”PKK/KONGRA-GEL terör örgütüyle mücadelede ABD ile mevcut işbirliğinin ve bu konuda mevcut siyasi iradenin somut adımlarla beslenmesi açısından yeni bir fırsat olarak görüldüğü” belirtildi.


RALSTON HEMEN GÖREVE BAŞLAYACAK


ABD Dışişleri Bakanlığı, PKK ile mücadelede Washington’un yeni oluşturduğu özel temsilcilik görevine atanan Joseph Ralston’un, hem askeri, hem de diplomatik özelliklere sahip olduğu için bu göreve seçildiğini ve çalışmalarına birkaç gün içinde başlayacağını bildirdi.


ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tom Casey, günlük brifinginde, PKK’nın son günlerdeki saldırılarını kınarken, Washington’un, PKK veya herhangi başka bir terörist örgütle görüşmediğini vurguladı.


Casey, PKK ile mücadelede özel temsilcilik görevi için neden Ralston gibi bir üst düzey emekli generalin seçildiğinin sorulması üzerine, Ralston’un çok özel niteliklere sahip olduğunu ve hem NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler başkomutanı, hem de ABD’nin Avrupa’daki kuvvetlerinin komutanı olarak uzun süre hizmet verdiğini belirtti.


Casey, “Türkiye’de son iki günde düzenlenen PKK kaynaklı saldırıları tabii ki kınıyoruz. Bu saldırılar, bazı can kayıplarına ve çok sayıda yaralanmaya yol açtı. Tabii ki bu kabul edilemez. PKK, Türk halkına karşı bu düşmanca eylemleri durdurmalı. Biz, müttefikimiz ve dostumuz olan Türkiye’nin yanındayız ve sadece PKK’nın şiddet eylemlerine değil, terörizmin bütün türlerine ‘hayır’ diyoruz” diye konuştu.


Tom Casey, Ralston’un esas sorumluluğunun ABD Dışişleri Bakanlığı bünyesinde olacağını ve kendisinin birkaç güne kadar bakanlığa gelerek yetkililerle görüşmelere başlayacağını söyledi.
 

1033040cookie-checkTürkiye atamadan memnun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.