PKK’yi Sosyalist Enternasyonal’de anlattı

Sosyalist Enternasyonal başkanlık divanının üye parti liderleri onuruna verdiği resmi yemekte konuşan Baykal, Irak’taki terör tehditine dikkat çekerek, “Teröre destek verilmesinin kabul edilemeyeceğini” kaydetti.


Teröre destek verilmesinin BM kararlarına aykırı olduğunu anımsatan Baykal, “Destek alan terörist örgütlerin hem Irak’ın hem de Tükiye’nin güvenliğine büyük tehdit oluşturduğunu” söyledi.


Kuzey Irak’ta başta PKK olmak üzere çeşitli terörist örgütlerin barındığına işaret eden Baykal, isim vermeden Celal Talabani ve Mesut Barzani’yi kastederek “bölgedeki bazı siyasi liderlerin terörü meşrulaştırmaya çalıştıklarını, bunun daha da tehlikeli olduğunu” bildirdi.


Bu arada Cenevre’de başlayan Sosyalist Enternasyonal konsey toplantısına Iraklı Kürt liderlerden Celal Talabani ve Mesut Barzani’nin hangi kimlikle toplantıya davet edildikleri de merak konusu oldu.


Gazetecilerin yoğun soruları üzerine Sosyalist Enternasyonal yetkilileri, çatışma bölgelerindeki siyasi liderlerin toplantılara konuşmacı olarak davet edildiklerini Celal Talabani ve Mesut Barzani’nin de Irak’taki gelişmelerle ilgili bilgi vermek üzere davet edildiklerini belirttiler.


 



 

1044620cookie-checkPKK’yi Sosyalist Enternasyonal’de anlattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.