Pınar’ın davası ‘karar için’ ertelendi…

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Alaattin Öget, Abdülmecit Öztürk ve İsa Kaya ile tutuksuz yargılanan Pınar Selek katıldı.


Duruşmada esas hakkındaki savunmasını yapan Pınar Selek’in avukat babası Alp Selek, ”Pınar’ı muhbir yapmayı başaramadılar. Gözaltındayken ‘Senin hakkında bir sürü ifade var. Sen bunu temizleyinceye kadar içeride kalırsın’ dediler. Bana, kızımı ikna edip 2 isim vermesini istediler. Pınar’ın muhbir olamayacağını söyledim” dedi.


Avukat Selek, kızının gördüğü işkenceden kurtulmak için emniyet ifadesini imzaladığını savundu.


Avukat Ayhan Erdoğan da olay yerinde çekilen bazı fotoğrafları ve patlamanın meydana geldiği büfenin krokilerini kullanarak savunmasını yaptı.


Erdoğan, patlama nedeniyle zemindeki kırılmayı gösteren 2 fotoğraf olduğunu belirterek, ”Üzerinde olay tarihinin bulunduğu bir fotoğrafta ise zeminde kırılma görülmüyor. Gerçeği yansıtan da budur. Ancak bu dava dosyasına sürekli birtakım müdahaleler yapılıyor. Mahkemenin aldatıldığını düşünüyoruz. Mahkeme yönlendirilmeye çalışılmıştır” dedi.


Bu dava kapsamında yasaların yanında fizik kanunlarının da ihlal edildiğini savunan Erdoğan, ”Dünya yuvarlak diyen bütün bilim adamlarının raporları patlamanın tüpgaz nedeniyle olduğunu gösteriyor” diye konuştu.


Mahkeme Heyeti, kararı açıklamak için duruşmayı erteledi.


Duruşmayı, yazarlar Yaşar Kemal ve Zeynep Oral ile Avrupa Parlamentosu üyesi Feleknas Uca, Derya Alabora, Jülide Kural, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda tanınmış kişi izledi.


İLGİLİ YAZI: Pınar Selek / Savunma

1030590cookie-checkPınar’ın davası ‘karar için’ ertelendi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.