Polisten gaz bombalı müdahale

“Ölüm değil, yaşam kazansın” sloganıyla Kadıköy İskele Meydanı’nda yapılacak miting için, Tepe Naitilus Alışveriş Merkezi önünde toplanan gruplar, miting alanına doğru yürüyüşe geçti.

Rıhtımdaki miting alanına ulaşan gruplardan biri polis kontrol noktasında üzerini aratmak istemedi. Bu sırada bazı göstericilerin terör örgütü lehine sloganlar atması, pankart ve döviz açarak güvenlik güçlerine taş fırlatması üzerine polis müdahalede bulundu.

Polisin gaz bombası da kullandığı müdahaleye, taş ve molotof kokteyli ile karşılık verildi. Gaz bombasından çok sayıda kişi etkilenirken, tertip komitesi üyelerinin araya girmesiyle gerginlik sona erdi ve kitlenin tamamı alana girdi. Ancak polisin tavrını kınamak amacıyla miting iptal edildi.

İstanbul Demokratik Kent Konseyince düzenlenmek istenen miting öncesi çıkan olaylarla ilgili 55 kişi gözaltına alınırken, tertip komitesinden 8 kişinin de savcının talimatıyla gözaltına alındığı kaydedildi.

Toplam 63 kişinin sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğüne götürüleceği, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

BDP milletvekilleri Altan Tan ve Sabahat Tuncel, İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, BDP Eş Başkanı Filiz Koçali, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve sanatçı Ferhat Tunç da İptal edilen mitinge katılacaklardı.

1308150cookie-checkPolisten gaz bombalı müdahale

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.