Polonya, göçen işçisini geri çağırıyor

Polonya’nın Wroslow kenti resmi yetkilileri, kentin işçi sorununa çözüm bulmak için yaklaşık 600 bin Polonyalı göçmenin yaşadığı İngiltere’ye bir heyet gönderiyor.

Önümüzdeki günlerde İngiltere’ye gidecek Polonyalı yetkililer, İngiliz bar ve meyhanelerini dolaşacakları ve buradaki Polonyalı işçilere ülkedeki yeni iş imkanları hakkında bilgi verip geri dönmelerini isteyecekler.
 
Daha önce de Polonya Wroslow Kalkınma Ajansı yetkilileri İngiltere’ye giden vatandaşlarına yönelik başlattıkları kampanyada, kesin döüş yapmaları durumunda kolay iş bulma imkanı ve yüksek maaş vaat etmişti.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Wroslaw Kalkınma Ajansı‘ndan Pawel Panczy, “İngiltere’ye giden Polonyalılar, orada kazandıkları paranın on katını Polonya’da rahatlıkla kazanabilirler” dedi. Londra’daki hayat pahalılığın Polonya’dan dört kat fazla olduğuna vurgulayan Panczy, “Eğer küçük bir hesaplama yaparlarsa, Polonya’ya geri dönmenin daha mantıklı olacağını anlayacaklardır” diye konuştu

Polonya’nın AB üyeliğinin ardından yaklaşık 3 milyon Polonyalı’nın Avrupa’nın çeşitli ülkelerine göç ettikleri istatistiklerde yer alıyor.

İstatistikler, ülkedeki işsizlik oranının yüzde 17.5 olduğunu gösterirken, işçi bulmakta zorlanan sektörlerin başında bilişim teknolojisi ve insaat endüstrisinin yer aldığı biliniyor.   

1133870cookie-checkPolonya, göçen işçisini geri çağırıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.