Müslüman polisten uyarı

İngiltere polis teşkilatı içindeki en kıdemli Müslüman sayılan Emniyet Müdür Yardımcısı, İngiltere Siyah Polis Birliği’nin toplantısında yaptığı konuşmada sokaklarda yapılan aramalarda kimin durdurulup üzerinin aranacağının, istihbarattan çok, kişilerin dış görünüşüne bağlı olarak belinlendiğinden yakındı.


Ghaffur, Müslamanlar’ın pek çok Avrupa ülkesinde yeniden gözden çıkarılan anti-terör yasalarıyla ayrımcılığa uğradıklarını vurgulayarak şöyle konuştu:


“İstemeyen bazı uygulamalar yerleşmeye başladı. Örneğin yolda durdurulup aranacak şüphelinin konumu gibi. Anti-terör yasalarının uygulanışı ne yazık ki azınlık toplumlarını potansiyel suçlu konumuna sokma riskini de taşıyor… Bu toplumların, güven ve yardımına ihtiyacımız olduğu bir dönemde kendi içlerine kapanmasına neden olabiliriz…”


Ghaffur’un çağrısı daha öncede Müslüman derneklerce hükümete başvurularak defalarca dile getirilmişti. BBC, “Böylesi bir çağrının bu kadar üst düzeyde bir polis yetkilisinden gelmesi kuşkusuz açıklamaya ayrı bir ağırlık kazandırıyor” yorumunu yaptı.


FOTOĞRAF (Faruk Eskioğlu): Londra Emniyet Müdür Yardımcısı Tariq Ghaffur

793350cookie-checkMüslüman polisten uyarı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.