Potansiyel cinsel suçluların izi kaybedilmiş

Skandalların ardı arkası kesilmiyor… İçişleri Bakanı John Reid’in üzerindeki istifa baskısını artıran gelişmelere son olarak, daha önce cinsel suçlardan hüküm giymiş ve yeniden suç işleme potansiyeli olduğu için izlemede tutulması gereken 322 kişinin izlerinin kaybedilmesi eklendi.


Pazar günleri yayımlanan bulvar gazetesi News of The World, iddiasını ortaya attıktan sonra, İngiltere ve Galler’deki 50 emniyet müdürlüğünün her birinden kendi bölgelerinde izleri kaybedilmiş cinsel suçluların listesinin açıklanmasını istedi.


Bunun üzerine bir açıklama yapan Londra Emniyet Müdürlüğü, kendi bölgesindeki 88 cinsel suçlunun izlerinin kaybedildiğini itiraf etti.


Çocukları cinsel suçlulara karşı korumak için kurulmuş olan Kidscape adlı sivil toplum kuruluşu ise gelişmelerin kabul edilemez olduğunu açıkladı.


İngiliz yasalarına göre, cezalarını çektikten sonra hapishaneden çıkan cinsel suçluların izlemeye alınması gerekiyor.


News of the World gazetesine göre 322 cinsel suçlu yasadaki boşluklardan yararlanarak, sahte adresler verip izlerini kaybettirdi.


İçişleri Bakanı John Reid, daha dün, birçok uyuşturucu kaçakçısının, haklarında mahkemeler tarafından alınmış seyahat kısıtlaması kararı olduğu halde yurt dışına çıktıklarına dair iddialarla sarsılmıştı.


İngiltere’de suç oranının artması, Reid’in yargıçlara çok tehlikeli olmadıkça hiçbir suçlunun, ağzına kadar dolu hapishanelere gönderilmemesine yönelik verdiği emir gibi haberler de bakanı zor durumda bırakmıştı.


Yılın ilk günlerinde de yurt dışında suç işleyen İngiliz vatandaşlarının suç kayıtlarının İngiltere’de İçişleri Bakanlığı veri bankasına işlenmediği ve bu sayede bu kişilerin işledikleri suçlar nedeniyle çalışmamaları gereken alanlarda çalıştıkları ortaya çıkmıştı.


İngiliz kamuoyu ve basın, bu kadar büyük skandallara rağmen Bakan Reid’in Başbakan Tony Blair tarafından hala korunup kabinede tutulmasına tepki gösteriyor.


 

798810cookie-checkPotansiyel cinsel suçluların izi kaybedilmiş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.