Prens Harry ABD’de mercek altında

Trump, GB News’e verdiği röportajda, Prens Harry’nin ABD’ye sınır dışı edilme riski taşıdığını ima etti, uyuşturucu kullanımıyla ilgili sorunlar gündeme geldi.

ABD eski Başkanı Donald Trump, İngiliz haber kanalı GB News’e verdiği röportajda, Prens Harry’nin ABD’den sınır dışı edilme riskiyle karşı karşıya kalabileceğini ima etti. Trump, başkan seçilmesi durumunda, Prens Harry’nin vize evraklarında uyuşturucu kullanımı konusunda yalan söylemesi halinde bu konuda “uygun önlemlerin” alınacağını belirtti.

HARRY’NİN AYRICALIĞI OLMAZ
Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerine Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olarak gösterilen Trump, Prens Harry’ye ayrıcalık gösterilip gösterilmeyeceği sorusuna net bir yanıt vermedi. Ancak, uyuşturucu kullanımıyla ilgili bilgi sahibi olup olmadıklarını tespit etmeleri gerektiğini ve eğer yalan söyleniyorsa gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

TRUMP’DAN NET CEVAP GELMEDİ
Sınır dışı etme önleminin ne anlama geldiği sorusuna ise Trump net bir cevap vermedi. Ancak, Prens Harry’nin Kraliçe II. Elizabeth’e yaptığı “affedilemez” ihaneti hatırlatarak, bu konuda ciddi sonuçlarla karşılaşabileceğini belirtti.

İHANET UYARISI
Daha önce de Prens Harry hakkında konuşan Trump, 2024 seçimlerinde tekrar seçilmesi halinde Prens Harry’nin tek başına kalabileceğini ve bu ihanetin affedilemez olduğunu vurgulamıştı.

PRENS HARRY’NİN UYUŞTURUCU GEÇMİŞİ
Prens Harry, “Spare” adlı kitabında geçmişte uyuşturucu kullandığını itiraf etmişti. Bu itiraf üzerine Amerikan düşünce kuruluşu Heritage Foundation, Prens Harry’nin göçmenlik kayıtlarına erişim talebiyle ABD İç Güvenlik Bakanlığına (DHS) dava açmıştı.

2764640cookie-checkPrens Harry ABD’de mercek altında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.