‘Prensi propaganda malzemesi yaptılar’

2006 yılında, Afganistan’da Taliban güçleri tarafından vurularak öldürülen 29 yaşındaki James Philippson’un gözü yaşlı babası  Anthony Philippson, Prens Harry’nin Afganistan’dan geri dönüşü sırasında kendisini kaşılayan kalabalığı eleştirerek, “Savunma Bakanlığı’nın hedefleri açısından ‘oldukça sinik ve utanç verici’ bir durum”dedi.


GMTV’ye konuşan baba Anthony Philippson,“Prens ilk önce Sandhurts’e gitti. Fakat, oradan hemen çıkmak zorunda kaldı, aksi takdirde ordudan ayrılmak zorunda kalacaktı…Bana göre, Savunma Bakanlığı savaşı yüceltmek için Prens Herry’i propaganda malzemesi olarak kullandı. Ama, bunun büyük bir hata olduğunu en kısa zamanda anlayacaklar” diye konuştu.  


CEPHANE BİTİNCE ÖLDÜĞÜ ÖNE SÜRÜLÜYOR


7. Paraşüt Alayı Kraliyet Topçu Birliği’nde Yüzbaşı olarak görev yapan James Philippson, Kasım 2006’da Taliban güçleri tarafından vurularak öldürüldüğünde, bölgedeki İngilliz güçlerinin tamamen cephanesiz kaldığı öne sürülüyor.


Bir süre öncede Asst. Sorgu Yargıcı Andrew Walker, askerlerin güvenliği konusunda affedilmez hatalar yapıldığı şeklinde Savunma Bakanlığı yetkililerini suçlamıştı.    


Wiltshire Savcısı David Master de, Yüzbaşı Philppson ve iki askerin ölümüne ilişkin süren davanın ilk duruşmasının ardından yaptığı açıklamada, “Afganistan ve Irak’taki İngiliz birlikleri daha iyi donatılmış olsaydı, bu trajedi yaşanmazdı” dedi.


FOTOĞRAFLAR: Afganistan’da vurulan James Philippson ve Prens Harry

810400cookie-check‘Prensi propaganda malzemesi yaptılar’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.