Protesto yurtdışına da sıçradı

Komalen Ciwanan (Gençlik Örgütü) Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği önünde bir protesto gösterisi düzenledi. Yaklaşık 200 PKK sempatizanının katıldığı gösteri Büyükelçilik binasının karşısında polisin hazırladığı barikatta yine polis gözetiminde yapıldı. Eylemciler PKK bayrakları ve öldürülen PKK eylemcilerinin fotoğraflarını taşıyarak Türkçe ve Kürtçe Abdullah Öcalan lehine sloganlar attılar.


Kürt Dernekleri Federasyonu (FED BİR) eylem sonrasında yaptığı açıklamada 14 PKK’lının kimyasal silahla öldürüldüğünü öne sürerek, “Kürtlerin dönüşü olmayan yeni bir siyasi hareket başlattıklarını ve Türkiye’nin Kürt halkının siyasi iradesini tanıması gerektiği” belirtildi.  


Eyleme katılanların Büyükelçilik’e yumurta atmasını engelleyen FED BİR sorumluları iki saat süren gösterinin barışçıl dağılmasını sağladılar.


“EYLEMLER YAYILABİLİR”


Öte yandan ABD’den vatandaşlarına Türkiye’ye seyahat uyarısı geldi.


ABD Dışişleri Bakanlığı, Güneydoğu’daki olaylar nedeniyle Türkiye’ye seyahat edecek vatandaşlarına ihtiyatlı davranmalarını belirterek şiddetin büyük şehirlere de sıçrayabileceği yönünde uyarıda bulundu. 


ABD Dışişlerinin gizli servis ve Büyükelçilik bilgilerine dayanarak böyle bir uyarıda bulunması eylemlerin Türkiye genelinde ve yurtdışındaki temsilcilik önlerinde yayılabileceğini akla getirdi.

789550cookie-checkProtesto yurtdışına da sıçradı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.