Sağlam: Eleştiriler yapıcı olmalı

Londra’da faaliyet gösteren 16 derneği çatısında toplayan Federasyon’un Başkanı, Federasyon’a yönelik eleştirileri yanıtladı.


Sağlam, Federasyonu oluşturan derneklerin sivil toplum anlayışıyla gönüllülük bazında çalıştığını vurgulayarak, “Yanlışlık varsa üslubunca uyarılmalıdır. Bunun dışında yapılanlar yanlıştır. Bizim kişilerle bir işimiz olamaz…” dedi.


Federasyon’un kendi iç demokrasisinin işletildiğini belirten Sağlam, “Biz kesinlikle tüzüğe uygun davrandık. Genel Kurul’a çağrıya bazı dernekler gelmedi. Oysa eleştirilerin yeri basın değil de Genel Kurul olmalıydı. Çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen son Genel Kurul’da salt çoğunluk esası geçerli oldu. 9 dernek bizzat temsilci gönderirken 2 dernek de vekaleten katıldı. Böylece 16 derneğin 11’i demokratik işleyişte yerini almış oldu.”


Federasyon, ‘Tanışma Resepsiyonu’na ilgiye teşekkür eden Sağlam, “Biz yeni yönetim olarak iş yapmak istiyoruz. Uzlaşı önemli bir erdemliliktir. Bütün toplum olarak federasyonun yanında olmalıyız. Federasyon’un tüzüğüne uyan bütün dernekleri çatımızda toplamak istiyoruz. Eleştiriler de bu bağlamda yıkıcı değil, yapıcı olmalıdır…”

789560cookie-checkSağlam: Eleştiriler yapıcı olmalı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.