Psikologların da ruhsal sorunları var ..

İsveç’te, son ekonomik koşullar, göç ve parçalanmış aile gibi nedenlerden kaynaklanan ve hızla artan ruhsal hastalıklar, psikologların ruh yapılarını da olumsuz  yönde etkiliyor. Yetersiz  sağlık koşulları nedeniyle hastalıkları  zamanında teşhis ve tedavi edilemeyen ruh hastaları, saldırgan tutumları nedeniyle psikologları fiziki anlamda da tehdit ediyor.

Psikologların mesleki örgütü  Psikologlar ve RuhHekimleri Sendikası tarafından yapılan ve  Dagens Nyheter Gazetesinde de yer alan bir habere  göre, son yıllarda,hastalar tarafından psikologlara karşı yapılan filli ve sözlü saldırılarda büyük artış saptandı.

Bir çok psikolog ve ruh hekiminin teşhis ve tedavi sırasında hastalar tarafından dövülmesi nedeniyle doktorlar, yanlarında birkaç görevli olmadan hastalarla karşılaşmak  istemiyor.

Serbest çalışan psikolog ve doktorlar daha fazla saldırı ve hakarete uğruyor. Ancak, polise şikayette bulunnmadıkları için sözlü ve fiili saldırıya uğrayan psikolog ve doktorların sayısı bilinmiyor. Her on psikolog ve doktordan birinin  hastaların saldırısına uğradığı tahmin ediliyor.

Can güvenliğini tehdit eden  boyutlara ulaşan  bu durumların psikolog ve doktorların ruh sağlığını da olumsuz yönde etkilediği bildiriliyor.

Psikologlar ve Ruh Hekimleri Sendikası, bu tür saldırıların önlenmesi için Sağlık Bakanlığı’nca tedbir alınmasını, bu hizmetlerde çalışan   doktor ve sağlık personelinin can güvenliğinin sağlanmasını istedi.

Ruhsal hastalık istatistiklerinde dünyanın üst sıralarında yer alan İsveç, intihar istatistiklerinde de ilk sırada yer alıyor…

1139540cookie-checkPsikologların da ruhsal sorunları var ..

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.