Ramboların ‘tecavüz ve cinayet’ itirafı

Avukatı, Barker’ın idam cezasına çarptırılmayı önlemek için suçlarını kabul ettiğini belirtti.

Mart 2006’da Bağdat’ın güneyinde Mahmudiye kasabasında dört kişilik bir aile öldürülmüş, olayla ilgili Haziran ayında soruşturma başlatılmıştı. Uzman çavuş Barker, olayla ilgili önceden tasarlayarak adam öldürmek suçuyla yargılanan dört askerden biri.

Sanıkların, cinayetin planlanması, gerçekleştirilmesi ve örtbas edilmesi sürecinde ordudan olaydan sonra ayrılan eski bir ere yardım ettikleri iddia ediliyor. Askerlerden ikisinin suçlu bulunmaları halinde idam cezasına çarptırılmaları söz konusu olabilir.

Uzman çavuş James Barker’ın sivil avukatı David Sheldon, müvekkilinin savcılıkla işbirliği yapmayı ve diğer sanıklar aleyhinde ifade vermeyi kabul ettiğini söyledi. Cinayet ve tecavüz suçlamalarıyla yargılanan diğer sanıklar Teğmen Paul Cortez, Er Jesse Spielman ve Er Bryan Howard.

Eski asker Steven Green ise sivil bir mahkemede yargılanmıştı ve Kentucky’de bir hapishanede kararın açıklanmasını bekliyor. Steven Green Temmuz ayında görülen davasında hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

ENGELLİ DEDENİN ÖLDÜRÜLMESİNE ÖZÜR

Bu arada, bir başka davada da Amerikan deniz piyadesi John Jodka, bu yıl Hamdaniye kasabasında dövülüp öldürülen Iraklı bir yaşlı adamın ailesinden özür diledi. Özürlü olan Iraklının öldürülmesiyle ilgili olarak toplam sekiz asker yargılanıyor.

Jodka hakkındaki kararın yakında açıklanması bekleniyor. Jodka da, Barker gibi, ceza indiriminden faydalanabilmek üzere suçlamaları kabul etti. (BBC)

1140660cookie-checkRamboların ‘tecavüz ve cinayet’ itirafı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.