‘İran yola gelmeyecek’

İngiltere basını, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın BM’nin ırkçılıkla mücadele konferansı sırasında yaptığı konuşma ve bu konuşmaya gösterilen tepkilere yer verdi.

The Guardian şu yorumu yaptı:

“BM’nin ırkçılıkla mücadele konferansının programında Mahmud Ahmedinejad’ın isminin görüldüğü andan itibaren, performansının tartışmalar yaratacağı kesindi. İran Cumhurbaşkanı konuşmasında Yahudi soykırımının geçmişini sorgulayarak ve İsrail’i ırkçılık ve soykırımla suçlayarak beklentileri boşa çıkarmadı.”

The Independent de, Ahmedinejad’ın bu tartışmalı sözlerinin hemen ardından Avrupalı heyetlerin konferansı terk ettiklerine dikkat çekti. Gazete, Ahmedinejad’ın konuşmasını “kesinlikle kabul edilemez” olarak nitelendiren İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband’in şu sözlerine yer verdi:

“Böylesi nefret dolu söylemler, ifade özgürlüğünün ve konferansın hoş görülemeyecek şekilde suistimal edilmesidir.”

The Times’da yazan Richard Beeston ise, Ahmedinejad’ın konuşmasıyla ilgili şu yorumda bulundur:

“Venezüella’nın solcu lideri Hugo Çavez ABD Başkanı Obama’ya hediyeler verip elini sıkıyor olabilir. Washington’a geçmişte düşmanca tutum takınan başka liderler de ilişkilerde yeni bir sayfa açmaya hazır olabilirler. Ancak İran, son sarfettiği sözleri ve eylemleriyle, yerinden kımıldamayacağını gösterdi.”

1200170cookie-check‘İran yola gelmeyecek’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.