RenkArt’tan Şiir ve Türkü Dinletisi

RenkArt’tan yapılan açıklama aynen şöyle:


“Sürgün sözler, sürgünde yazılan, yolcu ya da sürgün olmayı anlatan, kayıplarına ağıt yakan ve kazanınlarını kutlayan şiirlerimizi, türkülerimizi ve bizden bir masalı harmanlıyor, bir şölen içinde bize sunuyor…


RenkArt’ın düzenlediği  Şiir ve Türkü Dinletisi 8 Aralık’ta St Mary’s Church  kilisesinde ( Church Street N16 9ES ) izleyicisiyle buluşuyor.


Selma Altun’un Maxence Fermine’in Snow (Kar) adlı hikayesinden esinlenerek bu dinleti için yazdığı Şiirin Rengine Yolculuk adlı masal, şiir ve türkülerle işlenerek izlıyicileri yoğun bir duygu yolculuğuna cıkarıyor.Masalda şiirinin rengini arayan bir şairin yolculuğu anlatılıyor.


Dinleti, kollektif bir çalışma ile titizlikle seçilen, Nazım Hikmet, Murathan Mungan, Bejan Matur, Ilhan Berk gibi şairlerin şiirleriyle, Londra’ da yaşayan Zeynel Can, Musa Pekin, Ömer Aksoy şiirlerini biraraya getirerek dahada zenginleştiriyor.
 
Göçmen olarak çok tanıdığımız duyguların ve deneyimlerin şiir ve türkü yolu ile iletilmesi temelinden yola cıkan bu projede aramızda yaşayan profesyonel sanatçılar, şiir ve türkü tutkunu amatörler, gönüllülük çerçevesinde aynı sahneyi paylaşıyor. Şiirler, yukarıda adı gecen Londra’lı şairlerimizin dışında Gülden Tosun, Refika Bakır, Hüseyin Erdoğan, Tuncay Akpınar, Emine Tatlıses ve Sevil Kotan tarafından okunuyor.


Hasreti, sılayı, sevdayı, yolculuğu ve ayrılığı anlatan, Anadolu’nun değişik bölgelerinden secilen türküler, Hüseyin Kaplan, Devrim Göktaş ve Genco’nın sesiyle yeniden hayat buluyor ve yüreklerimizi memlekete doğru alıp götürüyor. Zeynel Can’ nın bazı şiirlerini besteleyip yorumlayan Genco’nun ezgileri hem dinletiyi özgünleştiriyor hemde göcmen sanatçılara gelecek için taze umutlar veriyor.


Dinletinin RenkArt sorumluluğunu RenkArt yönetim kurulu üyesi Hüseyin Kaplan tarafından yapılıyor. Yönetmenliğini Feride Kumbasar Baycan, yardımcı yönetmenliğini Emel Yılmaz’ın yaptığı projenin dialarını Kağan Güner resimledi. Kostüm tasarım Zehra Can tarafından yapıldı.”


Sürgün Sözler
Şiir ve Türkü dinletisi
Tarih: 8 Aralık 2007
Saat: 19.30 – 22.30
Yer:  St Mary’s Church
Stoke Newington
Church street London
N16 9ES
Bilet: £5

807810cookie-checkRenkArt’tan Şiir ve Türkü Dinletisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.