İrlanda VitrA Karo Seramik açıldı

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve İrlanda AB İlişkilerinden sorumlu Devlet Bakanı Dick Roche’un  bir yıl önce Arklow’da temellerini attığı VitrA Karo Seramik Fabrikası, Türkiye’nin İrlanda Büyükelçisi Berki Dibek ve Eczacıbaşı CEO’su Dr.Erdal Karamercan tarafından törenle açıldı.


Törene, İngiltere ve Irlanda’da görevli Türk basın mensuplarının  yanısıra Türk ve Irlanda’lı iş adamları ile Avrupanın çeşitli kentlerinden gelen yatırımcılar ve Eczacıbaşı grubunun önde gelen yöneticileri katıldı.  


İrlanda’da karo üreten tek fabrika ünvanına sahip VitrA tesisleri, günde 5bin metre kare yılda ise 1milyon 750 bin metre kare seramik üreterek Avrupanın önde gelen seramik üreticileri arasına katılacak. Vitra Karo’nun ürün yelpazesi içinde seramik karolar, sırlı ve sırsız porselen karoların yanısıra, yüzme havuzları için üretilen karolar ve aksesuarlar yer alıyor.


21bin metre karelik alana yayılan , İrlanda VitrA Karo Seramik  üretimin yapıldığı fabrika yanısıra 1000metre karelik showroom ile Irlanda’da parekende satışa da  kapılarını açmış oluyor.


Açılışta konuşan Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Erdal Karamercan, yeni fabrikanın açılışıyla Eczacıbaşı Karo Seramik’in toplam kapasitesinin 22 milyon metrekareye ulaştığını ve Irlanda’daki yatırımla VitrA’nın dünya lideri olma hedefine daha çok yaklaştığını ifade etti.


RUSYA’DA YENİ FABRİKA
Eczacıbaşı Karo Seramik Genel Müdürü Ahmet Yamaner de yeni tesisle kapasitelerinin yüzde 50 arttığını ve yakında Rusya’da da bir tesis açacaklarını söyledi. Yamaner, yatırım için irlanda’nın seçilmesinde en önemli etkenin verilen teşvikler olduğunu söyledi. Yeni tesisin hizmete girmesiyle birlikte VitrA Ireland’ın cirosunun bu yıl sonunda 25 milyon dolara ulaşması hedefleniyor.


KAPASİTE ARTACAK
* Eczacıbaşı Yapı Grubu bünyesinde 1991 yılında faaliyete başlayan VitrA Karo Seramik, Bozüyük, Tuzla ve İrlanda’da bulunan 3 tesisiyle Avrupa’nın önde gelen seramik karo üreticileri arasında yer alıyor.


* Rusya’da ve Türkiye’de kurulacak yeni tesisler ile birlikte kapasitenin, 2006 yılında 22 milyondan 26 milyon metrekareye çıkarılması planlanıyor,


* 2004 yılında ihracatını yüzde 20 artıran VitrA Karo Seramik, Eczacıbaşı Yapı Grubu’nun geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği yaklaşık 300 milyon dolarlık ihracatta, 70 milyon dolarlık bir pay aldı.


FOTOĞRAF: (Soldan sağa) Merve Kılıçturgay / İrlanda Vitra satış müdürü, Serkan Köymen / İrlanda satış Müdürü, Hüsamettin Onanç / Uluslararası yapı malzemeleri başkan yardımcısı,  Dr.Erdal Karamercan / Eczacıbaşı CEO, Büyükelçi Berki Dibek, Ahmet Yamaner / VitrA Karo Seramik Genel Müdürü, Şadi Burat /  Vitra Seramik Sağlık Gereçleri Müdürü, Tayfun İndirkaş / Yapı Grubu Koordinatörü

779550cookie-checkİrlanda VitrA Karo Seramik açıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.