Rum Bakan Antoniadou saçmaladı

Brüksel’de gerçekleştiridiği başarılı gazetecilik ile tüm Türkiye ve KKTC için önemli bir bilgi kaynağı olan abhaber sitesi Rum Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Praksoula Antoniadou’nun, ‘Kıbrıs hükümeti ve Ticaret Bakanlığının, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Münhasır Ekonomik Bölgesindeki (MEB) BLOK ’12’de doğal gaz araştırmalar konusundaki planlamasına devam ettiğini’ söylediğini dünkü ana haberlerin arasında sundu.

KKTC’nin Rum Kesimi’nin sadece Rumlara ait olmayan Kıbrıslı Türklerin de hak sahibi olduğu Akdeniz sularında yapılacak araştırmalar hakkında gösterdiği tepkilere değinen Bakan, ‘Türkiye’nin barışçı bir işbirliğinin sağlanmasını desteklemesi ve bunun için de Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması amacıyla iyi niyetle çalışması gerektiğini’ ve ‘Türkiye’nin AB yoluna devam etme anahtarının Kıbrıs Cumhuriyeti’nin elinde olduğunu’ buyurmuş.

Anadolu’da bu tip ‘patavatsızlıklara’ hitaben güzel bir deyiş vardır: ‘Sıçtı Cafer bez getir’ denir.

Aynen Praksoula Antoniadou’da ‘büyük atmış’.

Zaten Rumların başına ne geldiyse hep bu yüzden geldi.

Kendilerini ‘dev aynasında’ görmekten Yunanlılar çok çekti. Onlarla birlikte tüm Akdeniz’i bir ‘Helen Denizi’ yapma sevdasında olan Rumlar da galiba hala derslerini tam olarak almamış durumdalar.

Bu kafayla giderlerse ‘eldeki pirinçten de olma’ ihtimalinin bir türlü farkına varmamakta direniyorlar.

Neymiş ‘Türkiye’nin AB anahtarı’ ellerindeymiş.

Ben daha önce ‘Türkiye’nin AB’ye giden yolu Erivan’dan geçer’ saçmalıklarına da inananların olduğunu hatırlarım.

Kimisi de bir aralar ‘Türkiye’nin AB’ye giden yolu Diyarbakır’dan geçer’ derlerdi ve en başta kendileri bu iddiayı unuttular.

Rumların ise aslında unutmaması gerek en önemli tarihi ders bence bu anahtar saçmalıklarından önce ‘Türkiye’nin de bir tahammülünün olduğu’ ve günü geldiğinde ‘Faşist Yunanlı Albaylar komutasındaki faşist bir Rum Cuntası’na haddini bildirdiği’ ve de ‘kapılardan anahtarsız girip, ezip geçtiği’.

Üstelik bu ‘AB Anahrtarı Tehditi’ o kadar ‘boş’ bir şantajki deneyenler geçmişte ‘Anahtar Erivan ya da Diyarbakır’da’ saçmalıkları ile Türkiye’yi ‘köşeye sıkıştırdıklarını’ sananların bile Türkiye’nin ‘en zayıf konumunda’ başarılı olamadıklarını iyi analiz etmeli.

Çünkü artık ‘o zayıf Türkiye de yok’.

‘Türkiye’nin AB üyeliği anahtarı bendedir’ diyen mantık ya kör ya da cahil bir dünyaya bakışın ürünü olabilir.

‘Türkiye AB üyesi olmak için Rum Kesimi’ne dev yeraltı kaynakları bedeli ödemeyecek kadar AB’ye ihtiyaç duymakta. Yani zaten AB üyeliği konusunda çok rahat bir konuma gelen ve AB kendisini üye olarak istemediği takdirde AB üyesi olmaksızın bulunduğu coğrafyada güçlü bir konumda varlığını sürdürmenin alt yapısını sağlamlaştıran Türkiye’ye Rum Bakanı’n sözleri ‘sinek vızıltısı’ ile eş değerde.

Rum Bakan boyundan büyük laflar etmeden sorumlu olduğu bakanlıkta görevlerini yapsa daha iyi olur. Rum Kesimi ekonomik açıdan oldukça kötü durumda. Akdeniz’de araştırma yapabilselerki bu kendi sandıkları şekilde mümkün olmayacak, bu araştırmanın bilimsel çalışmaları için bile KKTC Elektriği kullanmakta olduklarını hiç unutmasa iyi olur.

Ayrıca zaten yakında mali olarak başına bela olacakları AB adına AB’nin geleceği için hayati önem taşıyan ‘Türkiye’nin Üyeliği’ konusunda hiç konuşmaması çok doğru olur. Çünkü AB’nin geleceği açısından ‘Rum Kesimi’nin üyeliğini yitirmek pahasına bile olsa Türkiye gibi bir ülkenin üyeliğini kaçırmamak gerektiği’ düşüncesine inanan insanların sayısı sürekli artmakta AB’de!

Çünkü terörizme karşı savaşta ‘sakıncalı silahları konteynerlerde saklayıp, patlatan’ Rum Kesimi’ne değil Türkiye’ye ihtiyacı var AB’nin.

Suriye’de istikrar için, Somali’de açlığın sona ermesi ve Afrika’nın yaşam koşullarınının düzeltilmesi için, Ortadoğu’da istikrar için ve daha nice AB için büyük sorunlu alanlarda Türkiye çok önemli ve de yarın daha önemli olacak.

Gün gelir ‘o anahtarın ne işe yarayacağını kendi, kendine sormak’ zorunda
kalabilir Rum Kesimi’nin ‘boyundan büyük’ konuşmayı seven politikacıları.

Bu konuda da Anadolu halkının güzel cevapları olduğunu hatırlatmakla
yetiniyorum.

1617930cookie-checkRum Bakan Antoniadou saçmaladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.