Rum Basını: Blair Türkiye’nin avukatı

Rum ulusal basını, Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirerek Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile bir görüşme yapan İngiltere Başbakanı Tony Blair’in ziyaretine ilişkin haberler ve açıklamalarının yanı sıra Rum yönetiminin Blair’in açıklamalarına yönelik tepkilerine geniş yer verdi.


Haravgi “Blair Yeniden Avukat –Blair Türkiye’nin AB Yoluna Halı Seriyor” başlıkları altında manşetten verdiği haberinde, Blair’in dün Türkiye’de yapmış olduğu açıklamada İngiltere’nin Türkiye’nin katılım sürecini her şekilde desteklediğini ve KKTC’ye uygulanan ambargoların kaldırılması için çalıştığını belirterek “bir kez daha Türkiye’nin avukatlığına soyunduğu” yorumunu yaptı.


Gazete, “Blair’in Türkiye’ye tam destek verdiği konuşması sonrasında Türkiye Başbakanı Erdoğan’ın Blair’e binlerce kez teşekkür ettiğini” iddia ederken Blair’in doğrudan uçuşlar konusundaki açıklamalarına Rum Yönetimi Başkanı Tasos Papadopulos’tan yanıt geldiğini de belirtti.


Habere göre Blair’in Erdoğan’la birlikte yapmış olduğu açıklamayı henüz yazılı olarak görmediğini ancak radyodan dinlediğini belirten Papadopulos, Blair’in açıklamalarının “İngiltere’nin hiçbir engel tanımayarak ve her türlü fedakârlığı yaparak takındığı Türkiye lehindeki alışılagelmiş tutumu” olduğunu savundu. Blair’in “eğer yasal bir sorun yoksa doğrudan uçuşların hayata geçirilmesine girişeceği” şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine ise Papadopulos “Bu cümledeki ‘eğer’ kelimesi büyük bir ‘eğer’dir. Üç yıldır uğraşıyorlar ancak başaramadılar” ifadelerini kullandı.


Papadopulos ayrıca, Rum tarafının KKTC’den ticaretin Larnaka ve Limasol limanlarından yapılmasını önerdiği şeklindeki haberleri de kesin bir dille yalanlarken, bu önerinin yaklaşık 2 yıl önce sunulduğunu, ancak “izolasyon iddialarını sürdürebilmek için” KKTC makamları tarafından reddedildiğini savundu.


Basındaki diğer başlıklar da şöyle:


ALİTHİA: Blair Doğrudan Uçuşlara Kapıyı Kapattı –Tasos Papadopulos’tan Blair’e Eleştiri
POLİTİS: İngiltere Doğrudan Uçuşlara Hazır –Tasos’dan Tepki
FİLELEFTHEROS: İngiliz Başbakan Türklerin Kulaklarını Okşadı –Kıbrıslı Türklerin Sözde Ambargosunun Kaldırılmasını İstedi

695310cookie-checkRum Basını: Blair Türkiye’nin avukatı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.