Rum basınında ‘Cherie azledildi’ yalanı

Orams ailesinin İngiltere’deki avukatlık şirketi Vahib & Co’nun sahibi Hasan Vahib, Rum basınında çıkan haberleri yalanladı. Vahib, “Bu gerçek dışıdır. Biz Avrupa Adalet Divanı’na güçlü bir takım olarak çıkmaya hazırlanıyoruz. Bu amaçla da yine ünlü savunma avukatlarından Nicolas Green’i ekibimize aldık. Sanırım Rum basını Green geldiğine göre Blair ayrıldı diye düşündü. Haber tamamen asparagastır…” dedi.


Güney Kıbrıs’ta yayınlanan ulusal gazetelerden Fileleftheros, Orams çiftinin, Blair’i görevden azlettiklerini iddia ederek, Orams çiftinin, ‘aniden’ Cherie Blair’in avukatlık hizmetlerini istemedikleri kararını aldıklarını ve başka bir İngiliz avukatı görevlendireceklerini öne sürmüştü.


RUM BASININ İDDİALARI


Avukat değiştirilmesinin böyle kritik bir durumda çok nadir görüldüğünü belirten gazete; Blair’in görevden alınmasının sebebinin; “Cherie Blair’in İngiltere Başbakanı’nın eşi olmasından ötürü Orams çifti ile Ankara tarafından siyasi baskı unsuru olarak kullanılmak amacıyla işe alınmış olması, ya da davanın gidişatının başarısızlık olarak nitelendirilmesi” olabileceğini iddia etmişti.


Gazete; Avrupa Adalet Divanı’nın, Orams davasının taraflarından davaya ilişkin görüşlerini en geç 8 Ocak tarihine kadar mahkemeye iletmelerini istediğini, ayrıca diğer AB üyesi ülkelere de çağrıda bulunarak arzu etmeleri halinde görüşlerini belirtebileceklerini duyurduğunu da yazdı.


Fileleftheros’a göre; Avrupa Adalet Divanı’na görüşlerini iletecek olan ülkeler arasında Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın bulunmasına karşın AB üyesi olmayan Türkiye bu listenin dışında kalacak.


ORAMS DAVASI?


Güney’deki yönetim tarafından David Charlef Orams ve eşi Linda Elizabeth Orams’ın vatandaşları Meletiu Apostolidi’ye ait arazi üzerine ev inşa ettikleri iddiasıyla dava açılmıştı.


Rum Kesiminde görülen dava sonucunda Orams çiftine üç seçenek sunulmuş ve yerine getirilmediği gerekçesiyle de İngiltere’deki mallarına faiziyle birlikte haciz konulması için İngiltere Yüksek Mahkemesi’nde söz konusu dava açılmıştı.


Oramsların davayı kazarmasıyla KKTC’de yabancılara mal mülk satışının önü açılmış olmuştu. Kıbrıs Türk’ü Rum Kesimi’ne karşı uluslararası hukuk mücadelesinde ilk kez büyük bir zafer kazanmış olmuştu. Rum davacıların başvurusu üzerine İngiltere Yüksek Mahkemesi’ndeki Haziran’daki temyiz duruşmasında da Orams Davası AB Adalet Divanı’na yönlendirdi…


FOTOĞRAF: Avukat Cherie Blair (küçük kutuda) Orams ailesi ve ortada Avukat Hasan Vahib

807750cookie-checkRum basınında ‘Cherie azledildi’ yalanı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.