Rus İstihbaratı: Saldırıların Arkasında Üç Ülke Var

Rus FSB Direktörü, Moskova’daki terör saldırılarını ABD, İngiltere ve Ukrayna’nın planladığını iddia etti.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov, Moskova’da gerçekleşen “Crocus City Hall” konser salonundaki terör saldırıları hakkında açıklamalarda bulundu. Bortnikov, saldırıların arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu iddia etti.

Bortnikov, Rusya Başsavcılığının genişletilmiş toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Moskova’daki terör saldırısının arkasında ABD, İngiltere ve Ukrayna’nın bulunduğunu düşündüklerini belirtti. Bortnikov, bu iddiayı desteklemek için ellerindeki kanıtlara işaret etti ve bu ülkelerin saldırıdan büyük bir kazanç elde ettiğini öne sürdü.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin Ukrayna’ya kaçmayı planladığını belirten Bortnikov, bu kişilerin Ukrayna’da kahraman gibi karşılanmayı umduklarını ifade etti. Ancak saldırının azmettiricisinin henüz tespit edilmediğini söyledi. Bortnikov, Ukrayna’nın kendini kanıtlamak için sabotaj ve terör eylemleri düzenlediğini iddia etti ve bu eylemlerin hem Ukrayna hem de İngiliz istihbaratının amaçladığı bir hedef olduğunu ileri sürdü.

FSB Direktörü ayrıca, Ukrayna’nın Ortadoğu’da militanları eğittiğini ve Rusya’ya karşı savaşanların da bunun bir göstergesi olduğunu savundu. HALKTV

 

2766280cookie-checkRus İstihbaratı: Saldırıların Arkasında Üç Ülke Var

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.